Pannkakstårta med sylt och glass t

0-609e8971693ecc061c175c864fbf7922.png

Pannkakstårta med sylt och glass till frukost. Det är godare än det ser ut :)


Snart där! Längtar ihjäl! Baby, ta

0-4202dec9bb3a5a9acaf8d151f8886f2c.png

Snart där! Längtar ihjäl! Baby, take me home


sista bokningen gjord!




Nu kan vi väl våga påstå att vi köpt(bokat) dom kanske jobbigaste och dyraste, men även viktigaste, sakerna till vårat kommande barn :) Blir en svart Emmaljunga city cross 09, Brio Primo babyskydd i brunt och en svart/sand voksipåse. Jag tror att det kommer bli hur bra som helst! Vi lät ju bli att köpa en liggdel till vagnen eftersom vi väntar en vinterbebis som ligger lika bra (om inte bättre) i en mjuklift med åkpåse.. fast vår bebis kommer ligga bäst av alla bebisar i vagnen eftersom han kommer mysa ner sej i en Voksipåse! Lär definitivt vara värt pengarna.

Dom senaste 1-25 veckorna har jag funderat mkt på hur mkt av allt man ska köpa inför förlossningen. Dvs hur mkt av varje storlek osv. Det verkar inte finnas något bra svar på den frågan eftersom att ingen kan säga hur lång just min bebis kommer att vara. Iaf så har vi beställt litegranna från H&Ms hemsida i strlk 50..






































Men eftersom att detta uppenbarligen inte kommer att räcka (förutom en dress och en overall som vi redan köpt), så har jag ikväll vart hem till mami och tagit lite ifrån lådan med kläder sedan jag och brorsan var små.
Hittade lite smått och gott och fyllde iaf en matkasse :) Märks att jag och morsan inte har samma stil :P Iaf inte hon då som jag nu :) Men så är det ju.. tiderna förändras och spets är inte lika eftertraktat då som nu ;p Det ska heller inte vara gulligt på en liten nyfödd pojke längre.. utan hellre tufft! Men det väljer man väl såklart själv.

Kom på mej själv idag med när jag satt och funderade på vad jag egentligen beställt. Jag har ju faktiskt beställt bra skit! Fan det gör ju inget om det skulle titta ut en tjej.. och heller inte om man råkar köpa lte för mkt. För köper man könsneutrala kläder så kan ju lillparvelns framtida syskon ha kläderna :) Lr så kan man sälja iväg det man inte vill ha kvar :) Applåder till mej ;)

Nu ska jag göra te och sen kanske sova.. är inte speciellt trött nu iaf.

hörs och störs gott folk!
Ha så kul på M.O.P, alla som är där! (det verkar ju vara hela jävla sundsvall förutom jag) .. Nåväl.. Te är godare än öl.. och man mår desstom bättre av det dagen efter ;)


Middag med Mami

0-32f983f4c589d32e9b7f9297b1cde20f.png

Middag med Mami


Gravid vecka 26 (25+0)

I magen
Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.
Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.

          vikt.JPG            langd.JPG          

900 gram                  29 cm

Mamma
En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.

Pappa/partner
Regelbunden motion är viktigt. Det är ofta lättare för din partner att komma ut och röra på sig om ni gör det tillsammans. Ta en promenad eller simma.


Kommer väl att lägga upp en bild på magen inom dom närmsta dagarna också :)


We'll keep in touch :)


förlossning

Ganska sjukt det här med förlossning egentligen. Jag har kommit till det skedet i min graviditet då folk börjar säga "ja men då är det ju inte alls långt kvar! Är du inte orolig för förlossningen?" Och jag har börjat funder lite kring det.. mitt svar blir konstigt nog inte ja. Utan nej, jag är inte det minsta orolig. Lite förväntansfull på ett annorlunda sätt kanske, men absolut inte orolig lr rädd. Tror att Tobbe oroar sej så det räcker för mej med.
Något som man därem.........


1,5 timme senare..
Ja där försvann mitt milslånga superduperintressanta inlägg.
Fan i helvetes jävla kuk hora.. baaajs
Äh men ärligt. Hur jävla många ggr måste det hända egentligen? Och varför måste mina inlägg vara så långa varenda ggn?!

Poängen med heeeela inlägget var iaf att
Anna är superbäst!

Och att jag inte är så jättesugen på att föda en stor bebis lr få en svår förlossning. Lagom är bäst när det gäller allt.

Nästa sommar Anna, då jefvlar ska vi mysa på min och Tobbes gräsmatta.. Läääähäääängtaaaaaahaaaar! :D

Dinner alone. Tråkigt och fantasil

0-4957f6c26ef909b56007a693c97feaee.png

Dinner alone. Tråkigt och fantasilöst.. Men äta bör man, annars dör man. (Äter gör man, ändå dör man) Efter maten åker jag till Anna. Puss på min mage


Leheeeedig!

Ledig nu, lördag och söndag! Ledighet numera klassas som lyx kan jag lova. Varenda dag är värdefull :)

Idag kommer att bestå av följande;
- Vår mäklare kommer hit och fotar inför marknadsföring/visning/bedömning
- Möta upp med Fanny
- Kanske svänga förbi och kramas med mamma som kommer hem idag. MYS!

Jaa.. som sagt så kommer våran mäklare idag. Känns skönt att kunna börja med allt fix så fort, så vi kan bli av med lägenheten fortast möjligt.
Har "ytstädat" lgh nu på förmiddagen också.. och plockat undan dom flesta perosnliga föremål som inte behöver ligga framme.. allt för att framhäva dom finaste sidorna av vårat hem.

Idag fyller min kära brupp hela 22 år! Dessvärre bor han ju 40 mil nedåt i landet, så han får fira sin födelsedag utan mej/oss.. Men är man dum att flytta så får man skylla sej själv :P även fast ahns flytt var helt förstålig :)

Nu ska jag dyka in i badrummet och börja göra mej klar.

HEEEEEj

Mvc-besöket

Sf mått: 23 cm
Glukos: 6.6
blodtryck: Bra
Hjärtslag bebis: 145 ♥

Allt såg bra ut och jag trivs verkligen med min barnmorska. Men är det någon fler än jag som blivit "drabbad" av en assisterande student? Det var iaf en sån som var med idag och bl.a tog mitt sf mått.. vilket helt ärligt kändes skit :S
Samma student var med under vårat hälsosamtal i v.13. Usch och fy! Litar verkligen inte på människan att hon vet vad hon gör och det känns mkt olustigt att hon klämmer på min bebismagen. Nu gäller bara att finna mod att säga ifrån. För det är inte för hennes skull jag är där.. It's all about me and my baby!

Köpte ett par mamajeans idag på HM iaf, som tänkt. Fick dessutom på mej den mindre av storlekarna som jag svajjade mellan, Skönt måste jag säga :P Men hädanefter måste mami-Lina börja tänka på sina kolhydrater och sockermängder. Det är verkligen ett måste!

För övrigt har dagen varit bra och givande.. men frukstansvärt tröttsam! Skönt att den är slut nu :)
Slutet gott, allting gott!




Jag såg en superstor padda nyss (trodde det var en hög bajs, men den rörde på sej!)
.. kul väder btw!

see!

0-2e64e479379846770b9e60fc6329bc5c.png

You see!


Ett perfekt smultron ala Lina. Sju

0c439082700c6b7df361382af655a35a.png

Ett perfekt smultron ala Lina. Sjukt stort! Typ 1.5 cm långt :) dom slutar aldrig dyka upp på min balkong heller. Love it!


Duktiga!

.. Nu ska vi ut på en prommenix.. vi är duktiga :)

Sen dusch, mvc, banken och stan.

Löning

 


Pengar är till för att spenderas. Lr?
Nåväl, dessa fyra fick iaf följa med mej hem.. och lite annat tråkigt som mamatights, hårfärg, div smink, schampo, balsam, bodybutter.. blaaa blaa blaaa.

Hårnålarna från första bilden skrek verkligen Lina och samma sak den vit/svarta 3/4 depalma tröjan.
Bägge tröjorna från jobbet. Carlings looooves a hot mama!
Hårnålarna och örhängena från Glitter.

Få mej att avsky pengar mer, för j

0-2b0c8dc9667823e3c27199637e6490ad.png

Få mej att avsky pengar mer, för jag tror fan inte att det går. Hets stress press. Fullbokad imorgon. En jobbig ledig dag.


sover på nålar

Imorgon kommer det hit en kille från skandiamäklarna och ska värdera vår lägenhet. Det är väl lite detta hänger på om vi får lånet lr inte´.. Så vi hoppas på något över 300. Hoppas Hoppas hoppas hoppas! Märks så himla väl på både mej och T att vi vill detta.. Han är helt nipprig och vi pratar inte om något annat än spekulationer hit och dit och ekonomin som komma skall. Jämför med andra som fått lån beviljat och jämför överhuvudtaget med andra lägenheter som vi vet priset på.

Idag slutade jag kl 8 efter en otroligt slitsam men effektiv dag. Sen bar det av mot ljusta för att hämta upp tobbe och sen hem till Granlo. Middag fick jag från svärfar så den slank ner fort.. sen började jag och tobbe med diverse pyssel här hemma. Måla lite tak har vi gjort och spikat och sågat lister. Allt för att få upp värdet. Har väl mer lr mindre slutfört renoveringen som vi påbörjade när vi köpte lägenheten för mer än ett år sedan. Man blir lixom lite hemma blind och ser inte listerna som sitter lite på snisken och färgkluttarna i taket. Har målat lite i badrummet också dessutom. Hade en del färgstänk på väggarna och i taget vilket försvann på ungefär 2 penseldrag. Pinsamt är det att man inte tagit itu med sakerna förns nu. Latmaskar!

Imorgon = löning vilket innebär lite mer att göra på jobbet. Som om svetten inte redan rinner mellan melonerna. Pust suck och stön. Jag ska iaf unna mej lite kläder imorgon. Ska bl.a köpa nya mammatights eftersom mina går sönder hela tiden, hårfärg som vanligt, lite grejer från jobbet och min efterlängtade tunika från veromoda. Sååå schnygg! Gammelrosa/aprikos.. En ny linafärg? :) Dessvärre har jag nog fastnat lite för gammelrosa :O


Ne nu ska jag betala lite räkningar och sen hoppas ner nder täcket med Tobbe.

God natt, mina vänner.

Ny vecka

Måndag Jobb 13-20
Tisdag Jobb 13-20
Onsdag Ledig. Mvc, banken, stan
Torsdag Jobb 09-17
Fredag Ledig
Lördag Ledig
Söndag Ledig. Middag hos svärfar

Jag tycker inte om måndagar.. Speciellt inte imorgon eftersom att mina mamatights har gått sönder, bägge två!
Senaste tiden har jag bott i mamatights och det verkar hålla i sej. På onsdag ska jag dock gå och pröva mamajeans.. hoppas jag hittar några som passar. Har ju kanske inte den mest verkliga syn på min egna kropp just nu. Är väl tjockast ungefär överallt.. Men så är det. Man är faktiskt gravid i hela kroppen. Hur drygt det än må vara. Skönt är det iaf att lönen kommer på tisdag så man kan införskaffa sej lite kläder som man faktiskt känner sej fin i. En hel del viktigt, speciellt när man jobbar med kläder känner jag.

Meeeeeeen nu ska jag dricka te och mysa med T..

Saknar mami.. Kom hem nån jiefvla ggn!

tiden går fort


Gravid v 25 (24+0)

I magen
Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.
vikt.JPG langd.JPG

800 gram

28 cm


Mamma

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Pappa
Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.


Om två veckor är vi nere på tvåsif

60181f2f13d35ced52c19d0e4b59a7c1.png

Om två veckor är vi nere på tvåsiffrigt :-d då börjar tiden gå fort säger tant anna. Och jag hoppas hon har rätt. Igår fick vi iaf känna på fem starkaste sparken hittills. Kändes som om han sparkade lös navelsträngen lr nått :p


Jag är kär

Jaa.. jag är kär. Helt såld.
Störtförälskad... i ett radhus :)
Det är rött med vita knutar och har en mysig, lummig trädgård.
Två våningar, fin hall, fin vind, fin uteplats.. fin allt!

Vi skulle vara jättefina i det där radhuset :)
Våra framtida barn skulle verkligen leka fint där ;)

Och kanske det bästa är att Tobbe är lika såld som mej!
Nuvarande ägaren är supersnäll och min magkänsla är bra.

Önska oss lycka till!

Denna helg kommer vara den längsta på väääldigt länge. Söv mej en stund

Klagomål

Gravid i hela kroppen
slut efter en jävlig dag på jobbet

Nu väntas mat och sen sömn. Jag är värre än en nykläkt sötfjärt... mwääääääääääääääh!

Imorgon och fredag - ledig
lördag - jobb13-18
söndag - ledig

Nu fick jag så jävla ont i ryggen. Hej då

vecka 24 (23+3)


Vart tog min energi vägen?

När ska min energi komma tillbaka? Det spelar ingen roll hur mkt jag sover lr vilar, jag blir aldrig pigg.

Ikväll har iaf tobbe bekämpat hårbollar i badrummet. Mkt äckligt och mkt duktigt var han.. tror dock att han aldrig kommer att göra om det  :O Mitt hår = mitt ansvar. Lr?? :O

Jaja., nu ska jag kissa och sen dricka te
.. sen sova sova sova sova och sen jobba jobba jobba jobba.

Puss och kram!!


My bff

Idag är ingen vanlig dag, för idag är Fannys födelsedag!! Hurra hurra hurra!!

I present av mej/oss fick hon bl.a en förfrågan om att bli gudmor till vår knodd.. Hom tackade gladeligen ja :)
Jag är lycklig. Bättre gudmor än min bästaste bäste vän kan man inte få :)

Vecka 24 (23+0)

I magen
Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.
vikt.JPG langd.JPG

700 gram

27 cm

Mamman
Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.

Pappan

Du kan troligen känna fostrets rörelser när du lägger handen på magen!


Pippi

5a32d2bc1595389a1745bd25b40fa114.png

Pippi


Ser ni fågeln? :) vårat nya husdju

0-2fa91a9cb22442e18a1c41f1b30c6ab3.png

Ser ni fågeln? :) vårat nya husdjur


Duktig Lina



Nu ligger mina kläder fint i gaderoben ist för utspridda över heeeela sovrumsgolvet.
Bra tycker jag det vart och Tobbe klagar inte längre över mjukt golv.
En ställning med 4 trådbackar från IKEA går lös på 199kr och det är lätt värt det.
2st hade jag sedan innan men det räckte tydligen inte :P En till gjorde en jävla skillnad

Nu film, sen sova. Imorgon jobb, Lördag jobb. Söndag selånger, Feni och slutligen svärfar.

v 23 going 24 (22+5)



Tobbe kände spark igen för ungefär 2 tim sedan :)
Kärlek!

Misslyckat!

Så jävla störigt att mobilblogga nu för tiden så jag funderar på att ge upp. Två senaste inläggen kom aldrig fram och onödiga mms = bortkastade pengar.. Speciellt när det händer 7 av 10 ggr. DÖÖÖÖ

Inlägg ett:

Noel nu ser man nästan inte fötterna alls! :O Stor bebis i min mage nu :)

Inlägg två;

Nu är Michael fin igen!
-Tack Lina!
-Varsågod Michael!

Kanske ska satsa på en karriär som

6422831300a54a83aa81669338191b2e.png

Kanske ska satsa på en karriär som tecknare? Lr inte. Jag är trött och mina potatisbullar är äckliga..


Onsdag

Jag mår illa... tror fan jag är gravid :O


Hihihihihi.. nä men fan. Jobbar sjätte dagen i streck nu så jag tror min kropp börjar tacka nej. Ledig imorgon dock. SKÖÖÖNT!!

Btw! Tobbe kände första rörselsen utanpå magen i förrgår. Hur mysigt sm helst :) Man förväntar sej ju dock att han ska känna hela tiden nu, vilket han inte gör.. det är lite tråkigt. Men det kommer väl snart :)
Våran bebis är söt

Släkten är värst

kl 12.30
Syster- hej vad gör du?
Jag- är påväg till jobbet. Du då?
Syster- Har tråkigt på mannaminne.


kl 15.00
Syster- Hej vad gör du?
Jag- Men sluta ha tråkigt unge!
Syster- Jag kan inte! Vi är och plockar bär!!


Min syster är rolig.. det verkar dock inte våran pappa vara som hon är hos just nu.

Meeeen iaf, så jäääävla roligt! Pappa i ett nötskal. Vilken 13årig tjej tycker att det är roligt att plocka bär i norrland med sin tråkiga pappa? Det gjorde inte då jag, inte min syster nu heller för den delen. Stackars sate.

Ja behöver jag säga något mer? Så

0-2a2f1e717aea164bb43f29567e49bc82.png

Ja behöver jag säga något mer? Så jävla rolig!


Här är han! Min bästaste bäste vän

19580c92e579b8a20875c3db09133a98.png

Här är han! Min bästaste bäste vän. Inte en dag till utan dej


Mwaaaaaah!!!!!!!!!!!!!

Jag verkligen hatar att det ibland inte funkar att mobilblogga! Speciellt när man, dagar som idag, faktiskt har varit väldigt rolig och mobilbloggat både en och två ggr. Har ni sett till något inlägg?? Inte jag iaf.

Jag har iaf bloggat om min bästaste bäste vän, fläkten och hur roligt man kan ha det på birsta city när det är rå fint väder utomhus och bland dom sista dagarna på folks semester. Skymtade inte många människor i huset från 10 till 14 då jag var själv inte. Hua. Har iaf städat och gjort önnu finare på lagret idag och packat upp dom absolut sista kartongerna som vi hade kvar. So far! Vi lääääääär ju få ungeföär 36 st imorgon också bara därför.. bara därför att vi har ett rent och städat lager.

Idag fick jag iaf en jätte fin tröja av tobbe (köpt av lina, utan tobbe, för tobbes pengar), som jag dessvärre måste byta till typ 3 strl större för att få plats med magen i... men det blir nog bra sen :)

Igen.... JAG VILL HA HÖST.

NUUUUUUUUUU!!

v 23 (22+0)

I magen
Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.
 vikt.JPG langd.JPG

600 gram

26 cm

Mamman

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret
Pappan
Hjälp din partner att stressa av. Prata med varandra och ta reda på vad som gör henne stressad. Ofta kan det vara osäkerhet om framtiden, exempelvis er ekonomiska situation eller frågor inför förlossningen. Prata, prata och prata! Det kan också vara lugnande för henne om ni diskuterar och planerar förlossningen och tiden strax efter den. Läs mycket tillsammans om de saker som gör henne orolig. Det får också dig att känna dig mer delaktig i graviditeten


Morgonmys med en konstig person so

0d58a0c013ef9e6ed81ae282fdda4c15.png

Morgonmys med en konstig person som säger sej vara min T. Inte så lik tycker vi :)
Idag går vi iaf in i vecka 23, firar alltså exakt 22 veckor i magen :) tiden går fort när man har roligt. Idag är det så himla fint väder ute och bara därför ska jag jobba. På torsdags först är jag ledig. Det ska regna då lr?


Ännu mera gosiga vänner till vår l

0-355a2b6dac65cdfbd8eb8368702eaa28.png

Ännu mera gosiga vänner till vår lilla parvel. Giraffsnuttefilt, tigergosedjur, lejonspeldosa och lejontossor. Diinglisar wilda. Helt såld är jag. Hoppas parveln också blir det :) snart bara 4 månader kvar. 4 underbart mysiga höstmånader :)
Idag beställer vi vagnen :)


little list :P

OM MIG
Namn - Lina Johanna Löf
Bor - Granlo, Sundsvall
Syskon - 3
Ålder - 20 år
Född - 6 mars 1989
Ögonfärg - Blå
Längd - 165cm
Sko storlek- 39
Höger eller vänsterhänt - Höger
Stjärntecken - Fisk
Hårfärg- riktigt mörkbrunt
Födelseort - Jacobstad, Finland

DAGENS..
Låt - Tobbes alarmtune Promoe - Dekadansen
Saknar - Min mami litegranna. Bruppen i sthlm
Kläder - Mamatights och linne.. as always
Underkläder - Trosor, bh.
Mat - Nyttigare
Köp - Nadaaaa
Göra sen - Sjukgymnast och prata preggokrämpor
Godis - Halvt godisförbud :P
Pinsammaste - Nothing so far


SVARA ÄRLIGT
Tycker du om att plocka svamp - Papi har fått mej att hata det. Tack :) 
Tycker du om godis - Värsta godisråttan.. dock bättre nu :)
Hur många gånger i veckan äter du godis - Trying not to :)
Äter du oftast nyttig mat - Försöker så gott det går :)
Tycker du att du själv är söt/snygg - Lite söt på näsan
Du ger mycket komplimanger till andra - Man ska vara ärlig :)
Är du nöjd med ditt förnamn - Jodå.. hade ju trots allt kunna heta Cornelia (mamaaaa?!)
Du tycker att du själv är smart - Smartare än jag och andra tror
Vad är det sämsta hos dig - Inget tålamod alls
Har du bra självförtroende - Snart där
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Inte ens en timme
Du tycker om att vara med Tjejer - Tjejer är mysiga :)
Känner du dina grannar - Det kan jag inte direkt påstå.
Vad har du för färg på dina underkläder idag - Svara trosor (fortfarande i pyjamas)
Använder du BH-  Jajamen Annars flyr dom landet.
Gillar du skolan - var längsen jag gjorde det. Överväger dock att börja plugga igen?! :0
Har du någon gång skolkat - jo ett par ggr vart det nog
Spelar du något instrument - nej
Vilka sporter/aktiviteter har du gått i - Prövat det mesta.. friidrott bl.a
Har du några tatueringar - Två ( en stor på sidan av magen och tre hjärtan på benet)
Har du några piercningar - Ingen just nu. Haft fyra. Naveln åker i igen efter knodden kommit.
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - Smygkikare
Tycker du om djur - Jag vill öppna ett Zoo med valar och delfiner

BRUKAR DU...
Sova - Jämt
Ta mediciner du inte borde ta - nej
Röka - Been there dizzed that. Skitgöra!!
Snusa - Gjort´det. Helt fri sedan årsskiftet.
Dricka - Inte alls nu.. väldigt lite innan plusset.
Skada dig - Olyckspåse (har olycksfallsförsäkring)
Klä dig i svart - Dressed in black til I find something darker - Lasse åberg
Hata folk - Ibland så.. deras fel
Lita på folk - Lite svårt, men ibland
Skada dig med flit - aldrig
Drömma mardrömmar - ibland
Gå i skolan - Sen kanske


NÄR...
Åt du senast - igår.. GE MEJ FRUKOST
Läste du ut en bok senast - Haha oj! Det kommer jag inte ihåg
Köpte du något senast - Glass igår
Svor du senast - det vet jag inte. Går på auto
Sjöng du senast - I smyg förut
Klagade du senast - Jag klagar jämt
Klantade du dig senast - Igår nån ggn

HAR DU...
För många vänner -  Få värdefulla vänner är bättre
Skadat någon - ja, inte med vilje såklart
Färgat håret - ja, igår
Gjort bort dig rejält -  Det har väl dom flesta

ÄR DU...
Snäll - Ja när jag vill
Snygg -  ibland
Söt - Ibland
Lång - står på dina tår när vi pussas
Kort - ge mej en pall
Klantig - ja jämt
Tönt - haha
Tjock - Man är inte gravid i låren och armarna :(
Smal - nej
Romantisk - jaa faktiskt


Listan tagen från
Jennys blogg

Dyrt att ligga på topp

Hittade den vagn som vi vill ha nu. Och den har vi verkligen fastnat för ockaså!
En sprojlans ny emmaljunga för dryga 5000lappen, men med alla tillbehör och en multifunktionell voxypåse(stavning?) så landar kalaset på lite över 8000 svenska kronor.  Men då behöver man inte bry sej mer om vagn förns lillpruppen inte vill åka längre :) Känns som en bra investering, men gaaah vad mkt pengar :O Jaja.. med den och den brio primo babyskydd så har vi hållt oss under vår kontanta budget och vi har dom dyraste och kanske viktigaste sakerna inköpta.. och det är ju både bra och skönt :)

Nu ska jag sova vidare. Har tid hgos sjukgymnasten kl 13 idag. Önska mej lycka till!! :)

Mitt första alldeles egna smultron

0-36974bf13a8b9b41ccc0f7c55c353976.png

Mitt första alldeles egna smultron. Många fler väntar bakom hörnet ;) godaste smultron har jag nog inte ätit :d


back on track

Efter två dagars inte bloggande känner jag att det är dags att sätta igång igen. Har hänt lite saker hemma och jag har jobbat, så det är väl därför jag inte prioriterat bloggen.
PreggoLina är helt slut och nu väntar två dagars ledighet vilket är extremt välkommet och efterlängtat. Behöver verkligen vila både kropp och själ. i måndags var boom här och bytte ut våran hatade soffa. Fick en av exakt samma modell, men sprojlans ny så det är väl bra. Förutsatt att denna inte bråkar lika mkt som den förra. Well, I sure hope not! Nogbråkat med Boom för min del och nästa ggn blir det en helt ny soffa från någon annan affär, typ IKEA :) Ikéa är väl underbara  på alla sätt och vis :)

Nu har tobbe gjort frukost på sänghen så jag ska väl försöka få i mej något. Låg lite på mage nyss och blev illamående, Nooo good :( Men jag kunde ju tydligen fortfarande inte :P

Vi hörs, mina vänner :) Take care

!!!!!!

Helt jävla värdelöst! Inte bra på en jävla kant!


????

Vad F*****N ska jag ha på mej?! :O

Morgonruffs för hela slanten! Läng

0-586982407c1e73d1c1f41f33045bf427.png

Morgonruffs för hela slanten! Längtar inte efter att få borsta håret :(


Söndag = vilodag ?

Inte alls.. Det finns ungefär 1000 grejer jag verkligen borde göra, men allt detta får strykas från min att-göra-söndag lista.
Blir jobb idag ist 14-18. Vilket iofs är roligt, eftersom jag absolut inte får nå pengar fårn att stöka omkring här hemma. Söndag är en bra dag att jobba eftersom man får betalt för 8 tim ist för 4. Tack handels! Tack 100% OB!!

Nu är jag jätte hungrig så jag måste nog se till att smälla i mej lite frukost och sen hoppa in i duschen.

Btw.. Kände Vincent jätte mkt en stund igårkväll :D Tyvärr kunde jag inte njuta av det eftersom det samtidigt var mat på väg upp :( Min mage betedde sej konstigt, men jag tror det var för att jag åt mkt och för snabbt.

Nåväl.. Magen ropar!

Idag är en typsik Birstadag.. syns vi? :)


Vecka 22 (21+0)



Barnet:

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

Mamman:

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum.