I magen

Hur har du det där inne i magen, lilla älskling?
Är sugen på att lyssna med angelsounds idag.. vill bara lyssna lite :)

Ser fram emot december.. sjukt hur mkt man kan längta.
Måste försöka njuta lite av att vara gravid också.. men lite svårt när man är preggohäxa och inte har en riktigt stor bebismage än.. min är fortfarande slapp och jag känner mej tjockare än vanligt :P

Bada idag! Blir spikarna med fanny och hennes umeåfriends! Blir mysigt :)

Härliga ledighet

  
  
Bild 1-6 - Back home to Mellanfjärden lör 27/6
  
Bild 7-9 -  At papis place in Höga Kusten 29/7


Nu är jag trött.. imorgon ska vi bada :D sen på onsdag börjar allvaret igen.
Dags för oss att dräggla kudden. God natt folket.


Gravid v 17 (16+1)

 

I magen:

Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.  

 vikt.JPG langd.JPG

150 gram

18 cm


Längden mäts från huvud till stjärt (CRL). 
 

Mamma:

Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.

Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.

Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna.




Källa:
Http://www.barntotal.se

hej.. och skit på dej

Okej.. en sak bara. Ska man kommentera så tycker jag personligen att det är lite irriterande och rent av onödigt att göra det om man är anonym.. speciellt om det är negativa kommentarer och klagomål. Sånt kan jag t.o.m vara utan.

Men iaf.. man FÅR klaga.. men gör det isf så jag vet vem som klagar.

God afton, Sundsvall

Tycker att det är lite roligt att läsa ens egna inlägg ibland.. speciellt eftersom jag tycks slarva en hel del i mitt stavande. Kolla inlägget "Idag!!" från idag t.ex.. :p Tobbe brukar heller inte vara sen att påpeka mina fel.. på gott och ont. Jaja.. Kanske får ta och försöka lite mera när jag skriver mina inlägg hädanefter. Ska verkligen försöka... Bara det att det inte

är så intressant att skumma igenom det man precis skrivit. Kanske Tobbe ska få rätta mina alster ist??

Låter bra i mina öron..

Nu sluter jag förresten med allt vad godis och skit heter (glass är allt annat än skit) .. ska försöka börja röra på mej mer och äta mera gröna grejer. Hoppas jag lyckas hålla detta. Vore skönt :)

Nu - te och mys!

HEEEeJ



Btw... Imorgon är det sagt att
Annas bäsis ska kläckas. Hoppas för hennes fötters skull att det blir så :)


LOVE HIM!!




Scandic - Vem är Jamie Oliver (reklamen)


Ge mej lillgrabben ca 15 sek in i klippet. Hur sur man än är, så kan man inte låta bli att skratta när man ser honom.. för att inte snacka om smälta! Han är ju så otroligt söt!

Idag!!

Snart  beger jag mej till Johannedal och plockar upp fam. Gradin för att sedan kika på bil åt dom och sen åka till bandsjön och plurra. Blir råmys!!

Have a good and hot one!

Trött efter dagens äventyr. Orkar

-df1d5ca2739e7a9931fd249de93a4b3.png

Trött efter dagens äventyr. Orkar inte lägga upp nå bilder från min och tobbes lilla roadtrip heller. Inte nu iaf. Riktigt mysigt var det iaf. Btw, snart är min mage och keruben inuti stor :d går in i vecka 17 på måndag :)


Viarmeeeee!

Och jag tänker verkligen inte klaga! Detta har vi svenskar längtat efter heeeela långa vintern och våren och nu verkar värmen ha kommit. Skönt för dom som är lediga... synd bara att jag var ensam om det idag :S Kan inte fatta att 90% av dom jag känner jobbar idag.. :S sick!

Det har iaf resulterat i en varm vistelse i bilen utanför elgiganten där jag satt och fipplade fast och i vår nya bilstereo.. lyckades jag? - Självklart ;)
Jag är då inte kärringen i vårat förhållande iaf! (som tobbe sa igår) Måste medge att jag faktiskt är ovanligt händig för att vara tjej.. Lrhur? :)

Nu sitter jag iaf och mumsar i mej jordgubbar för att sedan slänga mej in i en kall dusch, hämta tobbe och sen åka ner till Mellanfjärden där min padre bodde tidigare i mitt liv.. Nostalgiskt känns det. Har velat åka dit så länge men det är som lite svårt när man inte har bil.. HADE! Nu har vi ju det så nu blir det ändring! Tänkte egentligen åka upp till mor och far i Nordingrå idag men eftersom alla jobbade och jag inte ville åka dit själv så fick det vänta.. åker nog jag och tobbe på måndag ist :) Farmor är där uppe nu med så man ska väl passa på innan hon åker tillbaka till Finland och Vasa. Hoppas bara att vädret håller i sej.. hört rykten om att det inte ska göra det dock :O

Jaja... Kameran följer med till mellanfjärden så jag slänger väl upp ett bildinlägg senare.. kanske t.o.m mobilbloggar när vi är där.. men jag brukar ju inte få till mobilbloggningen alla ggr.. fattar itne vad det är för fel :S

Jaja.. duschen kallar... Hörs och ses!!


Vet ni vad jag vill?? :)

Jag skulle så hemskt gärna vilja känna en liten spark snart!! Jättegärna!!
Ibland känns det lite som en fingerborrning innifrån magen och det gör lite ont.. men det känns inte som att det är tecken från livet i magen. Jag vill känns fisksprattell!!!


Btw! Blev ingen 4a i Johannedal ia

0-12d11edfbb69bafef76524edd51ede35.png

Btw! Blev ingen 4a i Johannedal iaf :p


Smutsigast i världen. Man får inte

0-3da989bf26676d3dc0e3e3c7075624af.png

Smutsigast i världen. Man får inte vara rädd att bryta av en nagel lr två när man heter lina löf inte. Nu har jag iaf burit ned vinterdäcken i förrådet och funderat länge och väl på hur man ska kunna dammsuga bilen (förra ägaren brydde sej inte om att städa ur bilen efter sej) :s finns inget uttag på nedre plan och vad fan gör man då?! Hur gör alla ni andra? Bilen är nu full av äckliga katthår *surjävel*


två misslyckade bloggförsök från igår



Brumm brumm. Min brumm brumm ;D
En Renault Clio från 1997. Feels great!
Hejdå sundsvalls länstrafik. Syns aldrig mer igen!



Och blommor får man för det! Undra om det är en diskret muta??:O
Jag ska ju trots allt skjutsa honom till Ljusta nu på morgon ;O

Neej då! Tack baby för blommorna! Du får åka med mej nästan hur mkt du vill :)

Nu ska jag äta upp min frukost, fixa bilförsäkring, duscha, jobba, åka på visning ;D
sen tvinga iväg tobbe till ikea en snabbis! :D

god morgon!

god morgon, inte pigg morgon... väääldigt trött morgon. Har bökat omkring som en säl i sängen hela natten och vid nått tillfälle där så blev jag nästan nedknuffad. Snäll Tobbe... Blaaa.. njaa jag lär ju ha snarkat en del jag också så han kommer nog klaga järnet när han vaknar han med :P

Jobb idag.. Hoppas till dom högre makterna att jag inte får lika ont i fötter och ben som jag fick igår.. Det var näst intil olidligt! Ska pröva med stödstrumporna idag och bättre skor. Hoppas det gör lite skillnad iaf.
(Buss dit, bil hem) I LOVE IT!! äh men gud så efterlängtat, verkligen!

Nu ska jag duscha och göra mej fräääääschig.

Tjockis!



Tjock och go idag.. och alla dagar fram till förlossningen :p Nu verkar det synas iaf.. jag har tyckt att jag haft mage sen v 10 iaf.. men nu börjar omgivningen se det också. Känns mysigt :) Min och Tobbes bääs är mysig.

Imorgon köps det bil. Längtaaaaar!

God natt!

Glassväder och självklart är det

0-368e21c47a4574fab0e04d33ea02d022.png

Glassväder och självklart är det jobbdag. Klagar ändå inte egentligen eftersom det var längesen jag jobbade och det faktiskt är så att jag ser fram emot att komma tillbaka. Btw, jag ska from nu börja vara nyttig! Förutom glass som man måste äta när det är sommar. Bra deal tycker jag :)


häx-humör

Idag gick det inte riktigt som jag ville.. tror det är därför jag är vrång nu. Tobbe är också vrång.

News for the week

Köpa bil.. Brumm brumm!
Kika på lägenheten i..... (hemlis) :P

Jag vill inte att bebisen ska behöva bo trångt när den väl bestämmer sej för att komma ut i det fria.. vill heller inte flytta och renovera medans plutt*n är liten.

Preggo-Lina vägrar åka buss längre.. jag bojkottar skiten! Hoppas tobbes körkort dröjer iaf till oktober så jag får köra bilen själv hela sommarn.. Moahahaha! No rush baby!

Ena stunden är mitt humör som vanligt, nästa stund vill jag slåss! Come on!

Hur är man nyttig och gravid sam

0-74057446f2939ca00576979f6cc70d62.png

Hur är man nyttig och gravid samtidigt? :s jag har försökt hela dagen, men nu tog det tvärstopp. HJÄLP!!


vecka 16 (15+0)

Graviditetskalender vecka 16I magen
Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

 Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet.




vikt.JPG langd.JPG

100 gram

14-15 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.

Källa: www.barntotalt.se


 


Vi äter också glass! Cornetto ci

057d140b3dcc6f9ae14e1599ce2961ce.png

Vi äter också glass! Cornetto citron för mej och magnum java för tobbe. Min är godast!


Vila i frid, Leif




Idag går tankarna till min moster och mina två kusiner, Caroline och Christine. Även till Leifs föräldrar som förlorat sin son.
Det må ju vara det mest onaturliga i världen, att se sitt barn dö.

Tankarna gå också till alla andra som fallit offer för denna tragiska och oförutsägbara sjukdom.
Hoppas så innerligt att forskarna kommer på ett sätt att utrota cancern så snart som möjligt.


Preggohäxan är fortfarande vaken

0-533413a924f4b3350d875adb5fe8cd03.png

Preggohäxan är fortfarande vaken. Fy fan vilket humör jag har!<br> Gaaaah! Åh jag vill bara skrika! Det är fan inte roligt att vara mej just nu. Raseriutbrott i närheten känns det som. Kom inte nära, jag bits och rivs


Midsommar i bilder

  
  
  
  
  

1. Me 2. Maya och Liten 3. Liten
4. Maya, Wiggo och Thommie 5. Wiggo 6. Folke
7-9Åsnäsparken
10. Wiggo, Noel och Puma 11. Puma 12. Noel
13. T-t-t-Toobey! 14. Thommie 15. Ju fler kockar destu sämre soppa(??!!)

Bakmani....


.... ??

Just det.. vart tog stödet vägen? Tror aldrig att det funits något vidare hållbart stöd. Inte något som var menat skulle hålla länge iaf.
Saker och personer är inte alltid vad man tror.


Jag älskar Tobias..

saturday...

Skit, piss och lingonris! Idag är en värdelös dag!!
Tobbe är inte hemma, utan i ljusta med bärbara i studion = sämst åt alla håll,för mej iaf: :O
Det regnar och är kallt ute = mest jobbigt för dom som vistas ute.. men tråkigt för alla
Jag är trött och totalt orkeslös = as jävla jobbigt för bara mej.


Jag skulle vilja flytta på oss.. på mej, tobe oc lillskiten i magen.
Jag skulle vilja bo i ett hus med en trädgård och veranda där man kan plantera och grilla i härlig sommarvärme.
Jag vill också ha en massa coola saker i skafferiet så jag kan baka en massa coola saker.
Jag vill dessutom ha ett stort kök och öppen planlösning till vardagsrummet så man kan bjuda hem en massa trevliga människor som kan äta upp allt jag bakat. Men för att det ska funka så måste jag också lära känna en massa trevliga människor först.

Idag vill jag bara ligga hemma och låsa in mej under täcket. För idag klarar jag inte av nått som är i närheten av negativitet. Jag är lite av en preggohäxa idag.. och jag tänker inte ursäkta mej.

Midsommar

Umgänge, halvdant väder, midsommarmys långt i ingemansland, baka baka liten kaka, umgänge, mat mat mat, kubb (lina stog för vinsten, endast vinsten), tärta (som för övrigt smakade lovely!), umgänge och guitar hero.
Nu är det en trött Lina som sitter här med väldans väääääldans ont i matmagen... kramp så in åt höööölvete. Dags att säga hejdå... heejdå!

Nektarin-/ och blåbärstårta ala

0-5ebaab365ac6c20f98a0802b6f5a351b.png

Nektarin-/ och blåbärstårta ala Lina. GOTT! Glad midsommar på allehopa!


Mamma Lina har nu 6,5 rör mindre

4d16af41a2a4c6faa074cc739715d0bc.png

Mamma Lina har nu 6,5 rör mindre blod i kroppen och har inga dåliga värden. Dags att köpa åksjukepiller. Jag och tobbe är bäst, för vi ska få bäs i december :d


blodtömning - here I come!



Mvc idag.. snart.. och ta en massa blod från mami(är väl förberedd med emla) och lyssna på bäbisens lilla hjärta (på riktigt?) känns riktigt skönt ändå att göra det där så man får ett utlåtande i stil med "ja allt verkar stå rätt till" ... lr kanske ännu mer positivt ;D men det förväntar jag mej verkligen inte där borta. Usch nej. Bara dåliga erfarenheter... iofs har alla varit under samtal i telefonen så det kanske är annorlunda när man väl är där öga mot mage. Jag ser iaf fram emot det :)

Tobbe tvingade jag upp och att han verkligen klev upp också känns bra.. behöver stöd idag när jag mår så illa..
iofs sitter han nu i annat rum och kikar på nått program i stil med Cow and Chicken... det låter ungefär så bra.

Tack iaf till kusinCarro som igår var med mej på birsta en sväng så jag fick inhandla lite småttoch gott och min efterlängtade byrå till sovrummet.. SKÖNT! Nu finns det gått om plats till en liten säng framåt hösten också :)
Btw. jag lyckades hålla mej från att köpa hallmaöblen också :P på gott och ont! Men fan vad jag vill ha den nu. Lär bli vid löning kanske ;)

Jaja,. nu ska jag lägga mej i fåtöljen och slöa lite.. klämma lite på magen och känna efter fiskar.
Wish me luck!


bloggen - ät mitt bajs!


100dagarsjubileum i magen!

100dagars jubileum i mammaLinas mage. Grattis lillfis!Imorgon ska vi besöka Mvc för inskrivning. Var egentligen bokat den 22/6 (dvs nu på måndag) men eftersom jag jag har haft problem med yrsel och enormt trötthet fick vi komma tidigare. Skönt! Nu börjar jag iofs må lite bättre efter några dagars sjukskrivning, men orolig är man ju såklart.Känns så sjukt däremot att jag redan gått 1/3 av graviditeten! Snart är det lucia och då är våran lilla älskling här hos oss! Det känns som igår vi plussade :) Men nu jäääävlar!!!! Fan vad less jag blir!!! Skrev ett långt inlägg som jag var liite nöjd med, när jag var klar så försvann det. Skrev om och samma sak hände igen! Jag blir fan tokig och kastar datorjävlen i väggen och somnar om!



Skit på bloggen!

Tobbe är söt och pregohäxan har kommit tillbaka.. Kanske grina en skvätt så blir allt bättre? Jag tror fan jag gör det.

Hejdå!

helt sjukt underbart

pluppens lilla hjärta v 14+1
Lovely!!


Jag och Anna bakar!

Jag och Anna bakar kladdkakemuffins
(
http://finnasmat.wordpress.com/2008/04/20/kladdkakemuffins/)


16 st

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin (jag tog flytande margarin) 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
2. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det flytande margarinet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten i bakformarna.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
5. Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.




:(



varför blir mina muffinsar aldrig sådär fina som alla andras? :(

Jaja.. grattis lite till mej idag iaf som haft körkort i exakt 2 år. Yeeeey! :S




Jag har tråkigt...

statistik

Undra ändå vilka det är som läser min blogg.. lite intressant eftersom antalet unika besökare har ögat till det dubbla den senaste månaden :) Känns roligt.. och lite spännande ;p

Lämna ett fotspår lite då och då vettja.. kommentarer är alltid roliga att läsa, och uppskattas så länge som dom är snälla :)



Gravid vecka 15 (14+0)

I magen:

Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt.

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. 

Mamma:

Eftersom fostret lagras kalcium under den här perioden kan du bli sugen på mjölk. Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30-50 procent i slutet av graviditeten.

Du kan känna humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Se till att du använder lössittande kläder.

Partner:

Det är viktigt att komma ihåg att kvinnans psyke påverkas mer och mer av hormonerna. Hon kan vara jätteglad och uppåt den ena sekunden för att stortjuta i den andra. Det är oftast du som kommer i skottgluggen för hennes humörsvängningar och irritationer. Det är lätt hänt att du börjar tvivla på om det här med barn var en sån bra idé egentligen. Det är helt normala känslor. Försök att vara tålmodig och förstående. Låt det inte gå prestige i diskussioner och tänk på att hennes humör är helt normalt för en gravid kvinna.

artikeln tagen från
http://www.barntotal.se


Give me the money!



Hoppas pengarna från rep. fonden kommer in snart så vi kan börja beta av inhandlandet av möblerna. Otåliga Lina skulle lika gärna kunna köpa allt direkt på kredit, men jag ska försöka hålla i hästarna. Tobbe har lärt mej hur man gör ;)


Grattis Lilla Du på 14v-i-mammas

Grattis Lilla Du på 14v-i-mammas-mage-dagen! Nu är du iofs liiite väl liten för att fylla upp strl 56, men kaninen är ju söt ;) bodysarna kom med posten idag och kaninen hämtade jag inne i stan. From idag är jag iaf sjukskriven efter ett samtal med Mvc. Ska dit på torsdag på inskrivning så vi får väl se efter det. Känner mej sjukt svag och väldans snurrig :( vila denna vecka = välbehövt och skönt. Nu ska jag pussas med sur T. Love to ya'll *coolgubben*


jag väntar....

På mitt paket från ellos
på mitt paket från Hm
på mitt paket från... ?? med löshårstejp i :P

mitt hår ser ut som syntet och jag är less.. längtar tills tejpen kommer i hopp om att löshår göra livet lättare. Jag brukar ha rätt.. Men man känner sej faktiskt finare i långt hår.. lrhur Malin??


Pratade nyss med
Anna i 47 korta minuter om allt i världen. Hoppas hennes pöjk pluppar ut veckan som kommer.. jag hoppas verkligen det :)

Nu är jag hungrig igen.. och trött.. sällan..
Jag somnade 22.30 igår.. kul tjej. Ge mej styrkan att vara sällskaplig!

nehepp

sjukvårdsupplysningen gjorde mej inte ett dugg klokare och inte lugnare heller.. hoppas på mvc imorgon. Stick i fingret, here I come!

God morgon världen

tobbe tvångsmatade mej med godis imorse precis när jag vaknat och fortfarande låg seg i sängen. Blä sa jag och tänkte att nu fan spyr jag nog snart. Men icke.. och än har jag inte spytt. Kanske får jag t.o.m behålla frukosten idag?! :D (ta i trä) jag tänker inte lägga äran på godiset..utan på keruben som ligger och jäser i magen :)

Bad news från anna iaf.. om det nu är så att jag har dåliga blodvärden så kan det vara så att jag måste äta järntillskott, som man tydligen kräks av (?!) whaaaaat?? :O då äter jag hellre spenat och sånt äckligt hela dagarna.

Men fan kan sjukvårdsupplysningen ringa upp snart?? Dom sa faktiskt kvart i :(
Svärmors externa utlåtande släcker inte min oro ett dugg, men kanske sjukvårdsupplysningen sållar den lite iaf..

Baaajs... Nu ska jag äta.

Tacosmys!

0-4fa10cb46b1e12892ea1fd6cc8e9c5fd.png

Tacosmys!


Jag älskar det!

Jag älskar verkligen att vara gravid.. det är en så otroligt underbara känsla redan nu, även fast jag inte känner av keruben våran. Nu börjar kula äntlgen växa och igårkväll var den riktigt svälld och go! Men just nu är det liiiiiite jobbigt med allt mitt illamående och min yrsel.. har provat allt känns det som. Svärmor tror att jag har dåliga blodvärden så jag måste ringa mvc direkt på måndag innan jag lyckad tuppa av någonstans. Läskigt att må såhär utan att veta varför och vad man ska göra åt det. Hoppas jag inte måste sjukskriva mej bara.

Nu ska jag mysa lite i sängen och sen försöka äta..

Have a good one så hörs vi :)

Så jävla bra fåtölj! Men nu vänt

52b721bbd3ffe62a691c56455eba2673.png

Så jävla bra fåtölj! Men nu väntar sängen och imorgon väntar jobb. Hoppas jag mår bättre när jag vaknar. Jag är yr


Förlåt!!

Förlåt anna för att jag tog bort din design så fort.. men jag blev så sugen att testa själv :P Jag har iaf kvar din fina som du gjorde åt mej :)

Men visst blev min liiiite fin då?? :D Inte helt klar och nöjd.. men kvällen är inte så ung länge och jag vill mysa med T nu ist för att nörda..

btw.. vi köpte liggfåtöljen idag.. och vilket kap!! ;) Jag kan fan det där med att göra av mej pengar. Det är sant...

Nu blire mys och kanske lite te.. på återseende


idag hatar jag mitt jobb nästan

2ba847526cc7c3883ff99b95c6185fd6.png

Idag hatar jag mitt jobb nästan mer än cancer. Fy fan för idag. Skjut mej


Idag..

Idag har jag köpt en fåtölj :) En liggfåtölj dessutom!! :) Och dessutom så kostade den bara 1560 kr! (visningsexet som var råfräääsigt) .. äh men det kommer bli riiiili grymt. Hämtar den efter möjlighet senast söndag :) Läääähäängtar. Då får ni se bild. äh fan vad najsigt det kommer bli..

Nu ska jag försöka klämma i mej lite pancakes.. sen jordgubbar till dessert(igen ;) ) livet är underbart ibland.. bortsett frpn imorse dp jag kräktes sönder på jobbet... slutade i en "ledig dag" .... om ledig är att ligga hemma halvt paralyserad så vettefan.. men men jag mår bättre nu iaf.. så förhoppningsvis så kan jag besöka Ide hanna och sara lite senare idag :)

Grattis!!

Idag säger vi grattis till Ida, Hanna och Sara (+ alla andra studenter) som går ut idag! Hoppas det inte regnar idag bara och att solen kikar fram för deras skull.



Vad kalla alla tjejer ska vara i sina vita små klänningar.. Brrr!!!

En annan jobbar till 17 idag och sen blir det mottagningar som gäller.




God natt!!

Nu är jag trött för tre och tänker dräggla lite kudde.. Tobbe är inte hemma ön och kommer nog inte på ett tag heller.. ett tag trodde jag att han skulle komma hem tidigt...men icke! han tog sej i kragen och hittade öllyckan igen! Lika bäst det! Svensexa är det inte varenda dag :) Hoppas bara han steker potatis tyst när han kommer hem.

Slagit mitt läsarrekord idag.. Grattis till mej och er som läste min blogg idag ;)

Nu saknar sängen mej.. God natt


( Medans jag sover så håller jag och min miniatyrbäs tummarn för att
anna bajsar ut sin färdiggräddade pojkvasker inatt så mamma anna slipper längta så mkt. Kommer han inte inatt så kommer han nog senare i veckan lr nästa vecka. Det håller vi tumamarna för iaf )


wopsi

Hahaha.. jag har ofrivilligt och inte alls med vilje skapat en slags matblogg.. det enda jag skriver om är mat typ.


fast kanske inte.. nu när jag glider igenom bloggen så tycker jag att det är en ganska lagom variation på grejerna :)


Juste! Jag saknar Tobbe också! Han gick hemifrån strax innan 9 imorse och kommer inte hem förns sent inatt :(

Ge mej maaaat!!

JAG ÄR HUNGRIG!! GE MEJ MAAAAAAT!!!!
Fan vad tråkigt det är nu.. Don Tobey är och svensexar med Mårten och halva Ljusta medans jag sitter här med tom mage... tom på mat iaf.. halvfull med bäsis :)  äh men vafan ska man äta då?? är bara sugen på efterätten nu.. GUBBAR IGEN!! :D fan svårt att komma på bra middag med den underbara efterätten..

just nu ligger det en påse med champinjonsoppa på köksbänken som jag kanske kan laga till, bara kanske. Är inte riktigt sugen.. är mer jätte jävla hungrig och jätte sugen på typ... tacos? lr nått annat gott och mexikanskt. Hittade en mexikansk kokbok idag på lagerhaus, men ingen prislapp vilket resulterade i inget köp. Synd för lagerhaus.. men ännu mer synd om mej som inte fick min kokbok. Känns jobbigt att jag inte orkade fråga alla hundra lagerhausmänniskor efter ett litet pris lixom.. tönt-lina.

Idag var jag med mina kula och carro in på bolaget och shoppade lite. (nej, inget till mej såklart!).. kändes lite knasigt att vistas på bolaget och speciellt handla när man är preggo... men huvudsaken är väl att jag vet att jag är ett vettigt preggo, lrhur? :)


Nog om allt.. nu måste jag äta innan jag blir smal. :O

GUBBAR


Jävlar vad jag har längtat och krävt gubbar! Äntligen står dom på bordet och väntar på att jag ska mumsa i mej dom.. en hel liter för 35 kr.. annat det jämfört med ynka 13kr/litern på hemköp granlo :O



Grattis till sussie som fyller 21 år idag!!


Gravid i vecka 14

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.


Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).


Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.


Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


13 veckor exakt idag... exakt 27 veckor kvar.... gud vad jag längtar!!


sundaymorning

jag mår illa...


men fan vad jag mår illa :&
mår ännu mer illa av tanken på bussresan till jobbet,
Kanske idag blir dagen då hon den där kräktes på bussen?! .. well I hope not

sveriges nationaldag



Idag är det jag som är en bortskämd ungjävel och inte Tobbe.
Han lagade jätte jätte god middag åt mej idag :)
Dagen i ära vart det Lax med nypära och romsås.. M-m-m-mums!
äh men asså det var faktiskt riktigt gott.. jag som inte brukar tycka om fisk :P

Nu ska vi mysa ner oss i soffan..

Välkommen hem fanny! Sakna mej inte för mkt ikväll ;D

Terminator salvation



Blev buden på bio idag direkt efter jobbet. Terminator salvation.
Ganska okej film, men ingen jag skulle välja själv :D
Tobbe och burman verkade iaf tycka lite bättre om den, och huvudsaken det eftersom det var dom som betalade :)

efter jobbet så stog dom och väntade på mej utanflör birsta i burmans miniräser.. en svart liten sak som gick fort som fan. stackars tobbe bajsade nästan på sej när vi brummande på motorvägen och jag kräktes nästan på mej eftersom jag satt nertryckt i det minimala baksätet med bnänen intryckta i näsan och sätet som var ungefär cm från marken. skönt :)

aja.. roligt att räääsa :)

Nu är jag trött och sugen på fika. GE MEJ!

God natt puss john blund hälsar


Btw.. Söta anna och daniel kom med mat åt mej idag på jobbet. Snällpluppar :D

skit-piss-och-en-jävla-massa-moln

Moln är väl fan en dålig uppfinning! iaf ibland.. som idag då jag är ledig och inte har något som jag egentligen måste göra. Kan det inte bara vara skinande sol och supervarmt dom dagar jag är ledig? ne men vafan man kan ju inte få allt.. en dm stor bääs har jag iaf :D

vi skulle behöva en utomhustermometer......

12+2



Tjockmagen.. känner mej iofs mer fet än gravid idag. Längtar efter bebismagen :)
Längtar efter att få känna sparkar och överhuvudtaget så längtar jag efter dagliga livstecken. Det sägs att vi har en underbar tid framför oss jag det tvekar jag inte en sekund på! :) Ser fram emot att få lyssna på knoddas lilla hjärta den 22 juni.. idag känns det som en evighet dit. Fröken ur, SKYNDA! .. Jaja.. medans jag väntar på att tiden ska gå så tänkte jag gå på kalas! Idag är det Noel som ska firas. Gamle man fyller hela 7 år idag och självklart firas han med kalas och presenter :) Tänk vad åren går fort när man är liten.. att gå från 18 till 20 känns som en fis med tanke på hoppet från 5 till sju.. SICK!!

Nu ska ja äta mannagröt och så småningom ta bussen mot ljusta.

Ses och hörs
puss på rumpen

Jag klagar inte... :P

Men ibland är det faktiskt lite jobbigt och liiiiite skönt att klaga :P

Till att börja med så hatar jag sundsvall kollektivtrafik till döds och jag hoppas dom går i kk och köps upp av någon rik jävel. Anledningen till det är det sjuka värmen som man alltid får brottas med på bussarna sommartid. AC finns, men används inte... och varför då?! Nä men DinTur är så pörskans snål att dom tycker det räcker med dom där fjuttiga takluckorna som det finns 2 av på t.ex linje 609.

Aja.. snart ska jag iaf sätta mej på en sådana bastubuss och kräkas.. har problem med att behålla frukosten nog som det är och bussturen till jobbet gör det absolut inte bättre. Redan i Haga överväger jag att kliva av, kräkas och sen gå resten av biten till Birsta.
Kan heller inte säga att stadsbussarna är så jävla mkt bättre.. men dom känns iaf renare.
Hatigt!!

Men nu sitter jag iaf och snigelfartsäter mina två hårdbrödmackor i hopp om att få behålla dom.. HOPPAS!

Btw.. efter slingningen igår tappade jag SJUKT med hår.. riktigt jävla mkt! Blev inte nöjd med resultatet heller även fast jag kletade i lite färg efteråt.. men men.. kanske känns bättre när shocken över min skallighet har lagt sej.

Nu måste jag skynda.. hej mäer!