Nu ska jag och Tobbe fika. Imorgon

7463f2d222ed7318e36b8380ed2af0a2.png

Nu ska jag och Tobbe fika. Imorgon börjar vårat nyttiga liv och imorgon ska jag bråka med mvc och vc. Önska mej lycka till och håll tummarna för att dom slutar bolla mej mellan dom och att jag lyckas hålla mej lugn. Btw, we have a discobaby! LOVE


One Tree Hill!

One tree hill har vart tillbaka sedan typ 2 veckor hélt utan min vetenskap!
Ändring ändring! Nu blir bdet till att beta av avsnitt 1-4 av säsong 7, illa kvickt!


Klagan från en tjockis mun

Total och ständig trötthet. Känslan av att energin och tiden aldrig räcker tilll. Så himla mkt jag måste och vill göra.. men ändå tycks jag alltid fastna här ist.

Har lyckats städa ur och rensa lådan i köket som vi, sedan vi flyttade in, har använt som en gömma till saker man inte har en plats för.. lr helt enkelt inte orkar se. Har även letat fram alla manualer och kvitton till vitvarorna samt alla infopapper från föreningen, så nu är det klart och finns tillgängligt till vi flyttar och dessa ska överlämnas till köparen.

Så himla många småsaker som ska göras innan man flyttar.. rensa här och där, städa över(jävla)allt, packa ner ALLT, dra med penseln lite här och lite där... Ja juste! Man måste ju hålla ögonen öppna och hjärnan vid liv också..
Iiiih! Finns styrka och energi att köpa som refill någonstans? Den dos man får hos John Blund tycks inte räcka hela vägen.. knappt halvvägs.

Tobbe kom hem nu så jag får kramas.

Grattis älskling!

Grattis älskling på 22års dagen! :)

Kalas hade vi för honom igår, men dagen i ära blev det frukost på sängen innan jag skjutsade iväg honom till jobbet. Han ska dessutom jobba över idag pga att dom ska ha städdag på elgiganten. Surt surt surt.. men middag kl 21 är mysigt det med :)

Blää.. Jag skulle behöva åka in till stan och byta ett halsband som tobbe fick av mej.. men vem har lust att röra sej utanför dörren i detta ruggiga höstväder?
Höst är mysigt iofs.. men läskigt som fan att köra en liten leksaksbil när det är storm ute :P
Jaja.. jag har saker att göra här hemma inför flytten ändå, så jag går inte sysslolös!

Nu ska jag försöka få tag på mr radhus.

later duuudes!


i magen v 30



Helt sjukt är vad det är!
Helt sjukt underbart :)
Heeeeelt ofattbart :P


preggolista från jennyslife.blogg.se

Du vet att du är höggravid när:

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.. (inte längre bort, men en snark = en knuff)
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo hjälper dig på med strumporna
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen(kvällsfikat) blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen(i badkaret) och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter. (skrattar inte för ofta efteråt)
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet. (min nuvarande bh strlk finns typ inte)
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

...Verkar som om jag är ganska nära att vara höggravid nu :O

 


Gravid vecka 30 (29+1)

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.
Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
Vikt ca 1 600 gram. Längd ca 38 cm.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.


Vårat lilla mirakel ligger just nu i magen och bökar runt som tusan. Allt börjar kännas så tydligt nu :) Det är en sån otroligt underbar känsla när han(/den/hon) rör på sej och det går inte att förklara. Det måste upplevas! :) En sak är säkert iaf.. vi är så otroligt lyckligt lottade och vårat barn kan nog inte bli mer välkommet och efterlängtat :) Vi älskar dej redan, älskade lilla du!


JAG VILL!!

Jag vill ha november
Jag vill ha december :)


Vi var hos mäklaren idag och avslutade försäljningen av vår lgh.. FINALLY!! :D
Slutade på 310 000 glada kronor och inflytt precis när vi ville ha den :D

Detta innebär flytt till radhuset i slutet av oktober, exakt datum beror lite på vår säljaren.
Men fan så vi längtar! :D Ikväll har jag därför bestämt mej för att stanna hemma från annat mys och bara fixat runt här hemma.. har packat hela 1 kartong :P äh men vafan.. var faktiskt tvungen att baka också eftersom vi ska ha kalas här hemma imorgon.. och åka på barnenshus.. och träffa svärmor.. och städa.. och baka smörgåstårta.. dom fyra sistnämnda innan det förstnämnda. Hur ska vi få tiden att räcka till?

Tobbe är ute ikväll och som det ser ut så lär jag väl dona på här tills han kommer hem vid 3 :O guuudars. Färgat utväxten har jag precis gjort dessutom. Somnar jag inte vid köksbänken sen så är jag superwoman!
(När kära mor läser detta kommer hon att sucka djupt, tänka "att hon aldrig kan vila när hon väl är ledig" och ringa mej direkt..) men jag tror hon sover nu, så det blir en tillsägelse öga mot öga imorgon ist ;)

Äh men jag vet att jag inte måste.. men jag vill ju :) sen kommer jag faktiskt överlämna städningen till en väldigt bakis tobbe imorgon.. moahahaha! Evil me!



Nu lämnar jag datorn!


aaaaaj!!!

Jag tycker inte alls om min rygg nu för tiden. Har haft ont i den i flera dagar och igårkväll/inatt var det ändå värst! Tror det har en del att göra med att jag slutade använda bh för snart 2 veckor sedan. Men det är ju så sjukt obekvämt nu för tiden.
Well, någon som har ett tips på billig, tillfällig och BRA bh/bh-lösning för storbröstade preggosar? Jag har lixom ingen större lust att lägga ner flera hundringar på en bh som jag kommer att använda en kort period. Lr vad vet jag? Jag vet fan inget om mamaboobs :O
Jossan hjäääääälp!!
Just nu kör jag lixom bara på ett tight, dubbelvikt linne som stöd för mina mamaboobs. Noo good.

Jaja.. nu ska jag göra mej klar och sen brassa iväg till jobbet!

(Btw.. vi flyttar snart :D)


Kvällsfika och ljusmys till heroes

0-3a32d3301133e95f6379f72f5caa16d7.png

Kvällsfika och ljusmys till heroes med älskade T


underbara magar

så roligt det där ändå.. hur stor skillnad det är på magar och magar egentligen (sånna med en bebis i såklart)
Vissa får sej en riktigt stor och go bebismage som alla vill klämma och känna på, medans vissa andra inte blir stora alls. Det är på gott och ont det där.. visst skulle det säkert vara skönt att ha en liten och söt magen som är lätt att röra sej i.. men jag väljer nog hellre den större och "bökigare". Är man gravid så kan man lika gärna ta hela paketet :)

Sen några dagar tillbaka har (okända)människor, helt random, kommit fram och berättat om sina erfarenheter och minnen gällande bebisar och graviditet. Detta tycker jag är helmysigt och ofta slutar samtalen med ett välmenande "lycka till mned bebisen nu :)". Däremot tycker jag inte om när människor som jag inte känner nästan slänger sej på en och ska ta på magen, Det är faktiskt min bebis hus och man kan väl iaf fråga om man får knacka på. Lr tänka ett steg till och faktiskt låta bli att fråga alls :P

Jaja... nu har nog te hunnit blivit kallt dessutom.. typiskt,

Tjejgalenskaperna på jobbet verkar iaf lovande. Hela dagen har det vart smockat med tjejer i butiken och högarna har minskat både här och där. Jätteroligt att se :) Ska bli spännande i helgen att se hur det går då. Lär bli kaotiskt roligt ;D

Syns på Carlings, gott folk!

GIRLS MANIA PÅ CARLINGS!!


bm 23/9



Kom nyligen hem från bm och allt såg bra ut :)
Bebisens hjärta slog på som det skulle och det är det viktigaste!
Mammas lilla hjärta!


tiden går fort :)



Uträkning utgår från dagens datum: Ons 23 sep 2009.
Din graviditet startade Sön 8 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 22 mar 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 200 av 280. (71,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 3 fulla dagar (v28+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 12 dec 2009
Du har 80 dagar kvar till beräknad förlossning.


Besök hos min BM idag kl 09.. rutin koll bara :)

gruvsamt

så trött så trött.. men vill absolut inte gå och lägga mej!
Känner mej som en trotsig 4åring, men sängen är inte alls lockande utan tobbe i den..
speciellt inte när vi har två flugor som inneboende. Jävla fan. Hela sommaren utan flugor och först nu, i september, kommer dom hit. Lite fel ute kan jag tycka.

Jaja.. nu ska jag iaf dricka upp mitt te och äta upp min falurågrut med messmör och ost.. sen försöka sova.

Suck!

Tävla hos anna!


Jag är med och tävlar om en fin trikåmössa från
OA PIP hos
annasara.net!
Tävla här du med!


Nu har han åkt och kommer inte hem

0-58fff01bf6827f39dc603449d36cc8ce.png

Nu har han åkt och kommer inte hem förän imorgonkväll. Tortyr är precis vad det är och det känns som en evighet innan vi ses igen. Han har vart borta i 15 min och jag saknar honom redan som tokig. Jag är lär upp över öronen. L + T = sant.


Vart tog du vägen?


Jag har gått och blivit konstant trött, igen!
Och värst är det efter jag jobbat. Är så trött att jag kan somna där jag står och mej själv och mina hormoner är inget jag alls orkar med, Kvällarna slutar ofta med tårar, vilket bara får mej att må ännu sämre då det är ett tecken på att min vardag inte funkar. På jobbdagar så är det till att kliva upp, jobba, gå till sängs.. annars blir det jobbigt.
Om det är såhär nu,, hur är det då om 1 och 2 månader?

Jag känner bara att jag skulle göra mkt för att få kunna njuta av min graviditet.. men vad ska jag göra för att detta ska bli bättre?

Energin, min vän, vart tog du vägen?

söndag

Jobba jobba joooooooobba!
Jag har inte tid att sitta här! Men jag är ju så jävlarns trött :(
Drog på mej 9-16 passet idag och det ångrar jag lite nu... Hade kunnat göra allt för en lång morgon i sängen! :P

Lördag = måndag i magen



I magen
De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

Mamman
Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Pappan
Om ni vill inreda en barnkammare kan det vara en bra tid att göra det nu. Efter förlossningen är det svårt att få tid för några större projekt. Dessutom är det inte nyttigt för barnet att andas in byggdamm eller färglukt.

Tips!
Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.


Mannagrynsgröt och ostmacka m. smö

10180d53af437a66dbd7db4db9e0fce8.png

Mannagrynsgröt och ostmacka m. smörgåsgurka i sängen framför våra bästa år. Jobb idag 13-20.


ja vafan säger man?

http://lvn.se/templates/DelSiteMain____6168.aspx

sjukt störigt.. sjukt irriterande

om tobbe är förkyld när baby gradin tänker komma ut, så föder jag barn hemma.. för jag gör det då fan inte utan T.

städa städa städa

Idag fyller min vän cecila hela 20 år! Stort grattis till henne!
Ska dit om ungefär 1 timma och gratta henne en sväng :)
Sen är det visning och under tiden ska jag spendera lite kvalitetstid md min älskade mami. Lovely!
Är väl hemma strax efter 18 igen och då kanske man ska slå på stort och laga mat åt T som kommer hem och är hungrig efter en hård dag på jobbet. Låter som en idé!

Men nu måste jag städa!

Fan vad sugen på te jag vart. Typsikt!

sextonde i nionde nollnio

Dagens stora event!
- Liten visning kl 15
- Tripp till radhuset i Ljusta för mätning och ännumera längtan
- Middag på Biteline. Bye bye Jensa


En sak måste jag erkänna.. Såhär mkt har jag(mest tobbe) nog aldrig städat på 1,5 vecka. Men skumt ändå hur fort det blir stökigt och smutsigt här hemma.. för att inte snacka om dammigt!
 Har visning igen imorgon, sen efter det börjar jag packa på riktigt! Det är ju trots allt bara drygt 1,5 månad kvar tills vi flyttar och vi har redan börjat skjutsa lite små grejer hem till svärfar i Ljusta för att slippa köra så många vändor till och från Granlo när flyttdagen väl är här.


Jaja.. nu är det väl bara att hoppas på att vi får lägenheten såld snart!

28 månader (`v´)


I've got everything I need
I've got it all!

You make me complete, T

(`v´)




Reminder



http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/502979




Nytt badrum planerat


Gravid v 28 (27+2)

I magen
Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.

  vikt.JPG      langd.JPG      
     1.1-1.2 kg          32-33 cm

Mamma
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.

Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Pappa
Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu.

(Beställd och klar.. hämtas med babyskydd och voksipåse om ungefär en månad)


Mödravården
Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.

Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar mot Rh-positivt blod i ditt blod. Antikroppar kan bildas om du bär på ett Rh-positivt barn och ditt och barnets blod har blandats eller om ditt blod har blandats med ett Rh-positivt barns blod tidigare. Det kan ske vid en förlossning. Det är mycket sällsynt att förstföderskor får problem eftersom mammans och barnets blod i normala fall aldrig blandas. Antikroppar i ditt blod kan angripa barnets blodkroppar och förstöra dem. Det kan leda till svår blodbrist hos barnet. Om det inte behandlas kan barnet dö innan eller strax efter förlossningen. Numera får alla Rh-negativa kvinnor en serumspruta inom 72 timmar efter förlossningen för att förhindra att hon bildar antikroppar som kan angripa ett Rh-positivt barn vid en påföljande graviditet. Din barnmorska vet om du är Rh-negativ eller Rh-positiv eftersom det kontrolleras i början av graviditeten. Cirka 15 procent är Rh-negativa. 

(Vi ska dit den 23e och testa mig. No more BMstudent dessutom :D)


..Lägger ut bilder på mysmagen i dagarna. Fan v 28.. det betyder snart v 30!
Gravid i 7e månaden, mindre än 3 månader kvar
68,2 % av graviditeten avklarad
Tredje, och sista, trimestern

Snart är vi hemma i radhuset i Ljusta och myser, vi tre...... Vi tre! (`v´)


Tjocka (korv)fingrar, taskigt humö

45ee7f93b0ad035b4c08e38c93b322da.png

Tjocka (korv)fingrar, taskigt humör och inget internet på hela helgen. Mwaaah! .. Men Tobbe är fortfarande störst, bäst och vackrast!


Regin over me. Det är inte alltid

69a5d43feb7ee4006cf0cfc80f922cbe.png

Regin over me. Det är inte alltid man lyckas välja en bra film när man hyr, men igår lyckades vi förbannat bra måste jag säga! Vänner för livet (Regin over me) är ett drama som t.o.m berörde Tobbe. I rollerna har vi bl.a Adam Sandler, Don Cheadle och Liv Tyler. Riktigt bra film. Måste ses! (Hänvisar till imdb.com där man kan läsa mer om filmen)


Fredagsmys: te och choklad! Milko

1f36352e7e299ec7d3e57acf610409be.png

Fredagsmys: te och choklad! (Och nya designen på mjölkpaketen tycks om!)


..


Halsbränna, oroliga drömmar och konstiga sug.
Hmm.. Undra om jag är gravid? :O
Iihh! Jaa, i sjunde månaden imorgon dessutom :D

Visning nr 1!

Sitter i köket nu och mumsar limpmackor med ost och gurka tillsammans med en tallrik fullkornsvälling. Världens bästa frukost enligt mej :)
Ska snart hoppa ner från stolen och börja städa toan, göra mej klar och sen gasa iväg till jobbet.
Städningen mest pga att vi ska ha vår första visning av lägenheten idag! Mkt spännande och helst skulle man vilja göra sej osynlig och vara med på visningen i smyg... meeeeeen det går ju inte. Får luska med vår mäklare och kolla om det var någon som verkade intresserad ist. Kanske t.o.m ramlar in ett bud i dagarna? :) Hoppas hoppas hoppas!

Nåja.. nu har jag inte tid med att ta det lugnt längre. Gotta get some work done!

Jag är ledig fredag-mån.. och det känns så skönt att jag nästan blir avis på mej själv!

Tack Chris och Ami från LA ink! Ko

1ecedb21895847afe5af3248266a9c40.png

Tack Chris och Ami från LA ink! Kom ett lass med DeVille tishor idag varav 2 st skulle delas ut bland personalen i butiken. En schysst front-/backprint och Jag blev en av dom lyckliga :) iofs så är det en killmodell, men allt klär en gravid kvinna! (.. Lr?!)


..

snälla, ta mej tillbaka till sängen...

mwäääääh!


Någon som har ett bra preggotips på hur man får bort elaka utslag på fingrar och tår?
Kliar som f*n i h*lvete hela tiden och hydrokortisonsalvan som man köper på apoteket hjälper lixom inte längre.
Jag blir tokig!

Hela 5,3 grader ute. HETT!

0-2686afe7cceb290502094a84d2263919.png

Hela 5,3 grader ute. HETT!


Mysig filt/snusis till förhoppning

-95bf0f2a9632cdfc632751592c14d17.png

Mysig filt/snusis till förhoppningsvis mysig onge. 149 kr på carlings (inte med p-rabatt ofc ;))


Marsansås och blåbärspaj med Anna

0-5ef234d91f7f32863eb06f41abaa40ff.png

Marsansås och blåbärspaj med Anna :)


En sak till


Alla som röker medans dom är gravida är dumma i huvudet och förtjänar inte att vara gravid och vänta barn.
Det är inte bara en åsikt, utan ren jävla sanning!

trött för 3

Jag vill sooooovaaaaaa!
Sitter i köket nu och har precis ätit frukost.
Ska snabba på nu och göra mej klar för att sedan åka till jobbet.
Söndag och jag jobbar 0930-1600, vilket betyder braaaaa pengar!
Det tackar vi handels för. Tack tack!

Now its time to go!

L (`v´) T - I've got it all!

Det är min tur nu.

Tydligen så finns det dom som nderhåller sej med att snacka lite skit om både det ena och andra i mitt liv. Sådana personer som ifrågasätter om jag klarar av ett barn och ett radhus även fast jag bara är 20 år. Dom ifrågasätter väl mitt liv och min familjäraframgång överhuvudtaget tycker jag att det verkar som.
Och visst är det så! Hur många 20åriga tjejer finns det i sundsvall, lr överhuvudtaget i sverige, som vid 20års ålder känner att hon är klar med skolan, har ett fast förhållande och är förlovad med någon som hon vill spendera sitt liv med, har körkort och bil, ett fast och bra jobb samt hunnit köpa både lägenhet och nu radhus. Svaret är nog inte så många. Men jag ser mej själv och tobbe som frukstansvärt lyckligt lottade och jag blir ledsen (läs: förbannad) när jag hör att folk måste ifrågasätta och ha en negativ åsikt om vårat/mitt liv. Är det så himla jobbigt att bara vara glad för någon annans skull?! Det måste ju kännas många ggr bättre att glädjas med någon ist för ifrågasätta och försöka hitta fel?

Jag har inte haft det så jävla lätt och haft dåligt flyt mina 18 första år, men äntligen har vinden vänt för mej och jag är frukstansvärt lycklig och stolt över de fina resultat jag fått utav allt slit och släng.


Det är min tur nu.

JAG har renoverat och inrett denna lägenhet.
Med fysisk hjälp av T såklart!
(
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/502979)


tick tack tick tack...


Lotta och Fanny är jäääääääääätteeeeeeeeeseeeeeeeegaaaaaaaa!


Gravid v 27 (26+0)

I magen
Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

Mamman
Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner
Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden

Mödravården
Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka.

Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


En pojke!


 Grattis till
Carro och Johan som imorse fick en lite Noel :)


Detta gör ju inte direkt att man längtar mindre :P


Mysmage i ny spegel.

0-78898976fa7dd98e40f6db6bbf7330a7.png

Mysmage i ny spegel.


Dagens inköp: 2 st pyjamaser för 1

4738cd9e30ed086126649e2f28237e3e.png

Dagens inköp: 2 st pyjamaser för 100 kr till vår söte, efter ett besök hos babyproffsen


Dagens middag: tropisk kycklinggry

10b45ab0ec4a0f6d3285feeb176c79b6.png

Dagens middag: tropisk kycklinggryta m. ris.


v 26 going 27 (25+6)


Tvåsiffrigt!!

Idag har vi gått över till tvåsiffrigt! Alltså bara 99 dagar kvar till BF! :D 100 dagars jubileum igår och det känns ju faktiskt som en ny del av graviditeten :) Anna har påstått att tiden går ganska fort efter 100 dagars gränsen och jag hoppas att hon har rätt :) Nu kommer vi ju faktiskt att ha sjukt mkt för oss fram till december, vilket är riktigt skönt.. så jag tror nog att tiden kommer att gå fort ändå :)

Var in på banken idag och betalade handpenningen på vårat radhus, så nu finns det ingen återvändo (om man inte vill förlora 40 000kr).. det känns faktiskt riktigt skönt.. att det lixom är mer lr mindre spikat :) Och tydligen så är det hela 4 st som bokat upp sej på visningen nästa vecka av vår nuvarande lägenhet.. hur roligt som helst att det redan visats så pass mkt intresse efter bara två dagar ute på Hemnet :)
Nu är det bara att hoppas på snabb försäljning så vi slipper stå med två bostäder nån månad. Helst av allt skulle jag vilja packa och flytta till radhuset nästa vecka.. men man kan inte få allt här i livet. Lrhur? :) Har faktiskt bärjat packa lite smått.. bl.a bebissakerna som vi hunnit köpa.. Kläder och sängkläder mest. Nallarna får bo kvar i en obäddad säng tills vi flyttar... annars kommer dom bara bli platta och lukta kartong.

Nu ska jag städa undan lite här hemma och hänga tvätt. Ååååh vad roligt!

Btw.. Tobbe är söt.. Även fast han är bortskämd ;)

Vår lägenhet till salu på hemnet.se
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/502979


Vi säljer vår lägenhet!


Nu säljer vi vår mysiga tvåa i Granlo!
Gå in på Hemnet.se och kika vettja :)

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/502979


Blått på vitt

Nu är köpeskontraktet påskrivna och vi har vår flytt blått på vitt :) Var där idag och kikade lite mer och självklart så finns det saker att pyssla med.. ingenting stort, men det är väl lite lister som ska bättras på och lite köksluckor som ska målas. Hoppas jag är pigg i slutet av graviditeten bara, men om jag känner mej själv rätt så kommer det inte finnas mkt till hejd i min kropp och själ. Inflytt sker iaf senast sista oktober. Alltså max 2 månader bort :)

Idag har vi vart i Birsta och bäbisshoppat lite. Köpte dyrt täcke och kudde på BarnensHus och ett påslakansett, en filt och babyfrotté från IKEA.. allt till snubben i magen :) Har haft lite funderingar kring täcke och kudde för nyfödda, men efter lite snack med dom på barnenshus så har vi nog kommit fram till en bra lösning. Vart dyrare än IKEAS halvsäkra alternativ, men säkerhet framför allt. Inget är dyrt nog för att vara säker.

Mitt paket från H&M kom idag med.. en massa bäbiskläder och ett par nya mysbraller till mej. Miniatyrkläderna har vi precis tvättat så dom är klar att användas sen när parveln behagar att komma ut.. sköööönt! Håller även på att tvätta allt det andra som vi köpte idag med. Lika bra det så man har det gjort.


Meeeeeen nu ska jag hoppa i myskläder och sen dricka te framför någon film med Tobbe.

Imorgon jobbar jag 13-20.. Niiiiiice

Han ville!! :-d

632e1c0d5241faa15e3b76dcd6ab8ed2.png

Han ville!! :-d


today!

Fullspäckad eftermiddag
kl 16: Mäklarbesök inför försäljning av lgh
kl 17: Babyproffsen och Barnenshus
kl 18: Kontraktsignering och visning nr2 i vårat blivande hem i Ljusta.
kl 19: IKEA

Undra när fan vi ska käka egentligen? :S

Nu vill jag spela Yatzy igen, men T står i duschen och kommer nog inte vilja spela Yatzy med mej sen när han kommit ut :( Lär väl kanske inte vara lika roligt att spela yatzy på internet.. lr? :O

Tobbes jävla klocka på datorn går dessutom en timma för fort, så det är t.o.m 2 timmar kvar till mäklaren kommer ist för 1. Så sjukt jobbigt.. och tråkigt :(

Igår var vi från Carlings Birsta/Svall på O'learys Bowling och käkade sen middag med sverigechefen och regionschefen för carlings. Det var trevligt.. Carlingsfolk är trevliga :) Jag är trevlig :)