Vad är problemet? Man kör 5minmetoden ett ...

Vad är problemet? Man kör 5minmetoden ett tag för att få ungen att sluta äta 1-2 ggr per natt. Lyckas efter många om och men och ser nu fram emot att börja få sova hela nätter igen. En månad går och allt är frid och fröjd. Sen kommer en natt som denna. Bastian vaknar och är hysterisk. Somnar inte förns han fått sin kära välling. Vi hoppades på att detta bara var en utstickare. Men ack så fel vi hade. Tredje natten med gråt och välling nu. VAD ÄR FELET? Inget sjukt barn i övrigt. Men detta är andra ggn vi fått bakslag efter en stund av hela nätter. Man blir som lite trött


Gör som en riktig tomtemor och kokar egen ...

mms_img71001 (MMS)

Gör som en riktig tomtemor och kokar egen tomtegröt till mina killar.


Hittade denna matta i vårt egna förråd, kv...

mms_img71000 (MMS)

Hittade denna matta i vårt egna förråd, kvarglömt av förra ägarna. Jag kan faktiskt inte bestämma mej för om jag gillar mattan lr ej :-S superfin är den. Gillar den till vårt nya soffbord (som jag inte tänker visa förns nya soffan kommit hem). Vet bara inte om det är riktigt våran stil? Min stil? Morsan vill gärna ta den, men jag kan inte riktigt släppa iväg denna mönstrade lilla tygbit (200x130 är den nog) hjälp :-P


i väntans tider..

Nu är jag sådär supertrött och megarastlös igen.. som jag nästan alltid är.
Sitter i soffan och tittar runt i bloggar och på facebook samtidigt som jag smygkikar på Beck över skärmen.. what to do? What to do?

Skulle ju kunna kika igenom vad man ska ha med sej i BBväskan.. men alla pyttekläder ligger i en av byråerna i Babas rum.. och han sover ju.. så det sket sej ju ganska snabbt.. Blöjor och sånt har vi dessutom inte hunnit köpa än.

Det känns helt sjukt.. men det är fan dags snart! På tisdag är det 2 månader till BF och bebis verkar ju faktiskt ha lite bråttom ut, så man vet ju lixom inte.. Hoppas dock att han blir en 2011bebis. Vore roligare för hans skull.

Äh. Försöker känna lugnet ist. Kanske finns något gott i köket?

Nu är min första bil såld! Vi tackar Clion...

2897453202 (MMS)

Nu är min första bil såld! Vi tackar Clion för tiden som varit och hoppas att Dennis kommer att trivas lika bra med den som jag gjort. Trots några små dispyter, så var du nog fan en riktigt trevlig kärra. Känns otroligt skönt att den är såld, men jag lovar att det känns vemodigt också.


Den olycksdrabbade bilen fick komma hem id...

mms_img24692 (MMS)

Den olycksdrabbade bilen fick komma hem idag. På ersättningsfronten står det still och nu ska vi sälja bilen som reservdelsbil och hoppas på att få ut lite där. Men ärligt nu, ser det ut som om bilen inte är värd att laga? Mina ögon ser bara några bucklor. Dessvärre kostar detta mer än bilens värde att laga. Surt, men så är det. Observera att vi bara har plåt och lackskador på bilen. Funktionsmässigt är bilen intakt. Någon som vill köpa den? :-D


Once you go black, you never go back. Haka...

mms_img55620 (MMS)

Once you go black, you never go back. Hakar på vintermyset från förra inlägget och knacker säsongens första julmust. Jaaag myser!


Adventsmysigt i vårt köksfönster. Min älsk...

mms_img55619 (MMS)

Adventsmysigt i vårt köksfönster. Min älskade (jul) väntar bakom hörnet <3


På förlossningen.. Igen! Har dryga och väl...

mms_img55618 (MMS)

På förlossningen.. Igen! Har dryga och väldigt känga förvärkar som sträcker sej uppåt 50 och ongen i magen tycks ha varit stressad då hjärtat låg på nära 180 slag/min nyss


Äntligen! Jag ser verkligen fram emot att ...

mms_img55617 (MMS)

Äntligen! Jag ser verkligen fram emot att vakna och det är alldeles vitt ute. Kaos lr inte, snöa på bah! God natt


Mysmage vecka 30 (29+0) <3 Var hos barnmor...

mms_img68325 (MMS)

Mysmage vecka 30 (29+0) <3 Var hos barnmorskan idag och allt såg fint ut :-) sf-måttet låg på 29cm och lillebrorsans hjärta tickade på 148 slag/min. Jag hade bra blodvärde och blodtryck, men enligt mitt tycke så ligger jag på en del övervikt. Nu blir det skärpning hädanefter :-)


En bakfull Tobbe blir serverad mysfrukost....

mms_img68324 (MMS)

En bakfull Tobbe blir serverad mysfrukost. Don't you just wanna marry me? @-}--


Mystisk tur i oturen..

Utgifterna som kom i samband med olyckan har brakat ner på oss som en misshandel i princip..
men konstigt nog så har vi klarat det förvånadsvärt bra med tanke på att vi har mer än matpengar kvar att klara oss på till 20e och 25e.
Vi har ju t.ex sålt voksipåsen, fått lite liiiiiiiite ersättning från försäkringsbolaget för sveda och värk pga min rygg och höft, checkar från olika företag har kommit väldigt lägligt och vi har dessutom fått välbehövlig hjälp från min kära mor. Tack tack och åter tack.
Dessutom så skickade försäkringskassan en del pengar eftersom jag fått för lite sedan löneförhöjningen i april, men dom pengarna åker direkt in på sparkontot till nästa månad ifall att det skulle bli ett glapp i utbetalningarna mellan mammadagarna och havandeskapspenningen.

Trots allt detta strul med ekonomin så har vi lyckats på något sätt att köpa klart födelsedagspresenterna och julklapparna till Bastian.

Hur vi lyckats med detta? Inte en jävla aning :S

Allt börjar faktiskt se lite ljusare ut nu.. trots det stora bakslaget som kom igår :)

Just det! Jag tror nog att jag glömt att berätta grunden till allt strul som vart nu.. :O

Det handlar alltså om bilförsäkringen som vi hade när olyckan inträffade.
När vi köpte våran Citroën C5 i början på oktober så var det också dags att teckna en bilförsäkring.
Jag surfade in på Insplanet.se, jämförde försäkringar och kikade runt lite mellan priser och avtal.
Insatt som jag inte var, blev jag skitglad när dom på insplanet ringde upp mej (dom fick en signal om att jag yrade runt där på hemsidan) och skulle hjälpa till med att hitta den försäkringen som vi ville ha och behövde.
Awsome! Jag försklarade fint för tjejen i luren att jag visste mkt lite om bilförsäkringar, men att jag ville ha en som täckte upp när det gällde olyckor, brand, stöld m.m. "Okej! Asbra!" sa tjejen och berättade för mej om försäkring som då passade för mej. Vi tecknade försäkring och la på.
En vecka senare(fre 15/10, två dagar innan olyckan) kom ett brev från det försäkringsbolag som vi tecknat med och där stod det en massa blaha blaha och att det inte ingick vagnskada m.m i min försäkring? "Huh?!" tänkte jag.. vad innebär detta?
SalusAnsvar(försäkringsbolaget) hade vid denna tidpunkt redan stängt för helgen och kunde inte nås förns på måndagen därpå. "aja, jag får väl ringa då och höra ist" tänkte jag.. Men näää. Det han jag inte göra eftersom att olyckan inträffade på söndagen. Eeeh! Där låg vi lixom.. i diket med en kvaddad bil och en halvförsäkring som inte täckte ett skit av bilens skador.

Jag har varit i kontakt med Insplanet och dom i sin tur har vänt sej till deras klagomålskomite (finns det ens sånt?:S). Över två veckor hade vi fått vänta när dom tillslut ringde igår och berättade att dom beslutat att dom inte gjort något fel?
You said what?! .. Eeeeeh! Ett missförstånd har bevisligen skett och det står nu ord mot ord. Jag fick inte den försäkringen jag bett om och dom ska tamefan betala!
Någon ersättning för bilenbs skador, lr för bilen överhuvudtaget, kommer vi inte att få från försäkringsbolaget. Det begär jag inte heller eftersom att dom inte gjort något fel. Det är Insplanet som är ersättningsskyldiga och när det gäller detta så tänker jag inte ge mej.

SalusAnsvar har dock varit väldigt snälla och gett oss ersättning för bilstolen iaf. Som vi vid olyckan precis köpt ny. Har man en halvförsäkring så har man egentligen ingen rätt till ersättning för detta, men mannen jag pratade med var så otroligt sympatisk, peppande och hjälpsam att han beslöt sej för att hjälpa oss iaf där.. Något pluyttigt för salusansvar och något väldigt uppskattat för oss.

Angående tvisten med Insplanet så kommer jag som sagt inte att ge mej.. Jag och Tobbe ska nu vända oss till Almänna reklamations nämnden (ARN) och få hjälp och råd av dom till att lösa detta. Inplanet har också tagit på sej att pröva om fallet.. så vi får hoppas att utvägen blir annan än den som är nu.

Att precis ha köpt en ny bil för 40 000 och sen förlora den på detta sätt är fan inte roligt.

Detta blev ett väldigt långt inlägg, men doch nödvändigt kanske för att ni ska bli lite mer insatta i vad jag skriver om :p

Är det något ni undrar lr har synpunkter om, så får ni gärna höra av er :)

Nu ska jag iaf slänge mej i soffan en stund och vänta på att B-man ska vakna. Han har för övrigt sovit i 1,5 timme nu :P Igår sov han 2 timmar i stöpet. Tröttis!

"Grattis Lina! Eftersom att du varit så en...

"Grattis Lina! Eftersom att du varit så enastående dum att volta ner i diket, så får du nu den stora äran att betala självrisken för bärgningen innan den 13/11. Ha en fortsatt bra dag!/Falck" ÅH TACK :-D


Yesterday(bilderna har jag snott av min vän och den blivande gudmodern, cecilia johansson)

Behöver jag säga något mer? Bastian är finast i hela vida världen.. och jag är tjock!
Nej, duedate var inte igår. Vårat datum är inte förns den 23 januari.. så vi gick alltså in i vecka 29 idag.
Jieey! :) Tiden tycks ticka på snabbt trots allt och ljusare tider väntar! Underbart!

Nu ska vi se klart en film och jag ska äta clementin.
Vet ni föresten att det är grymt stor skillnad på satsumas och clementiner?
Det är sjukt stor skillnad! Finns inte mkt som klår clementiner från marocko :)

Magbild kommer btw denna vecka. SKÖJ!

Nu har vi månadshandlat och bastian har ma...

mms_img70812 (MMS)

Nu har vi månadshandlat och bastian har mat i två veckor framöver. Det känns nästan pinsamt att behöva medge att bastian nästan bara äter burkmat. Att han äter middag med oss och äter samma mat som oss känns så himla långt borta. Har är ju ändå 10 månader nu. Vad tror ni? Hur har ni gjort med era små?