Ingen feber = ingen svinis

Efter att ha trallat omkring på stan och julskyltningen igår i ungefär 4 timmar utan att kunna knäppa jackan så har jag sjääääääälvklart gått och blivit sjuk! Mitt knep med en stor och lång halsduk över magen verkar inte räcka så långt längre. Men eftersom jag inte har någon feber, utan bara är sjuk i hals och näsa, så är det inge svininfluensa jag dragit på mej. Tackar högre makter för det!

Tackar även högre makter, dvs min mor denna ggn, för min sykunskap!
Vi har ju 2 st 65x65cm kuddar som bara ligger och dammar här hemma. Och eftersom kuddöverdrag är så himla dyra och jag aldrig kan hitta några som jag vill ha.. så tog jag min kunskap i akt, satt mej vid symaskinen och sydde egna! Efter 1,5 timme igår är ett av dom klara! Så jäkla bra vart det! Men jag ska köpa lite kantband och toffsar till dom innan jag visar dom här på bloggen.
Dessa kuddar kommer att passa perfekt på vårat vardagsrumsgolv som sittkuddar, speciellt när man är många och när man har en bebis :)

Nu ska jag besöka farmen och sen kiss my man goodbye!
(Vi vill ha bebis nuuuuu!)

Adventsmys hemma hos svärfar

0-1e2a052bf14597917e97d8834173295e.png

Advents mysigt hemma hos svärfar


1a advent hos oss

  


Gravid vecka 39 (38+1)

Bebisen i magen
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.
Eftersom det är ont om plats i livmodern kan det hända att navelsträngen är alldeles tilltrasslad. Att den sitter runt barnets hals är vanligt och det är ingenting du behöver oroa dig för. Cirka 20 procent föds så och det är oftast inget problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln. Det mesta av fosterfettet på huden är borta nu och moderkakan förser fostret med antikroppar som ska hjälpa barnets immunsystem att hålla infektioner borta de första sex månaderna.
Vikt ca 3,5 kg

Mamma
Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.
Du kan få falska värkar och de kan vara lika smärtsamma och starka som riktiga värkar. Till skillnad från riktiga värkar så är de inte regelbundna och de försvinner när du är aktiv.
Vattnet kan gå vilken dag som helst. Ofta kommer vattnet forsande på en gång men ibland sipprar det ut långsamt. Om du tror att vattnet har gått eller om du har regelbundna värkar bör du ringa till förlossningsavdelningen.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Hos barnmorskan
Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.


Löning innan bebis!

Och jag vill börja med att tacka chefen för min otroligt urusla inkomst!

Lagomt roligt att inte fått dom pengar man ska ha fått.. speciellt när det vankas både bebis och jul kommande månad. Yeei!

Jaja.. bara att hoppas på att försäkringkassan inte tar dom där 30 dagarna på sej.. det vore katastrof!

Jag har kommit på ytterliggare ett knep för mej att rycka upp mej på!
Just nu sitter jag med hårfärg i skallen(färgning av utväxt pågående!) och imorgon ska jag sätta i mitt älskade löshår igen! Cicci kommer att tycka att jag är dum.. meeeeeen det tycker inte jag :)
Jag kommer bli så fin såå! :D

Imorgon ska jag umgås med anna och elis är det tänkt.
Jag är så otroligt sugen på på att baka och jag hoppas dom är det med.
Köpte både saffran och pärlsocker idag när vi var och storhandlade så nu finns det chans till både kanelbullar och lussekatter! Myyyyyyyssssssssssssss!

Igen.. Jag känner hur jag sprickeeeeeeeeeeeeeeeeer!! :(

Nu ska jag kika hur det står till på farmen min.. Lite nörd man blivit! :O (Ge mej en ren!)

Första klappen inköpt. Denna är ti

1a1d0ff605d12e98df9db57f65715092.png

Första klappen inköpt. Denna är till knoddas i magen :)


ÄT BAJS!

mskofdjc nvxödjkvn cjszön !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fan i helvete vad denna blogg kan driva en till vansinne ibland!!!!!!

Linas tisdag

0800 Alarmet ringde och jag klev upp. Upptäckte att vi helt saknade ström. HAT
0830 Papi Löf kom på besök och ville ha kaffe. Det fick han inte.
0900 Fick äntligen kontakt med elleverantör/elnät
0930 Elen slås på
1000 Papi Löf fortsätter sin färd ner till sälen för säsongen
1000 Vi börjar städa
1030 Jag slutar städa
1100 Jag somnar
1130 Jag vaknar och får frukost på sängen
1145 Jag somnar
1500 Jag vaknar och får lite små panik över att ha sovit bort hela dagen


Resten av dagen är inte lite intressant. Kanske inte det ovanstående är heller. Men det jobbiga med dagen är att jag faktiskt tänkte göra min dygnsrytm lite mer normal. Det gick inte så bra..


Nu ska vi till Ica.. Sen ska vi äta jättegod middag. Och mkt ska jag äta!!! Får varken äta eller dricka efter kl 20 idag.. och inte förns efter glukosbelastningen imorgon.. som slutar typ 1030. DRYYYGT!


Ensamma på mvc

I tron om att dagens föräldraträff skulle vara lite mer befolkad åkte vi in till mvc till kl 15.
Men ack så fel vi hade! Förra ggn var det endast vi och ett annat par där och vem kunde tro att vi skulle sitta där ensamma idag?? Jo men visst! 2 par som skulle ha kommit hade nu fött sina barn, notera att bägge paren hade BF efter oss, och resten var sjuka.
Självklart så önskar vi stort grattis till dom som fött barn.. men fan så avis man blir :P Detta gör ju dessutom våra odds sämre när det handlar om att föda innan bf. Meeen what to do? :P
Sen så är det ju faktiskt ingen tävling om att komma ut först.. friskast onge vinner! ;P


Nu ska jag greja lite... Hejdå

gravid vecka 38 (37+1)

20 dagar kvar till BF!!

I magen

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.
Vikt ca 3 kg  Längd strax under 50 cm

Mama
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning

Papa
Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del?

När jag spänner magen lite så plup

1e3af427391c13218a1d48c121dda200.png

När jag spänner magen lite så pluppar naveln ut. Ser ni? :p


Det hjälper!

Tusen tack för alla snälla och peppande kommentaren i bloggen dom senaste dagarna.. dom har faktiskt hjälpt väldigt mkt.

Sprutan har jag faktiskt bestämt för att ta, på ett eller annat sätt, tro det eller ej! Men det känns som rätt beslut :) (jag vill helst inte att någon lägger in en motsägande kommentar om det då man fattar beslut som känns bäst för en själv.)

Sen ska jag ta mej i kragen och samla den lilla energi som finns till att försöka sysselsätta mej på dagarna.. Sy klart den där filten som jag börjat på, passa på att träffa lite kompisar (DAGTID) innan spöket kommer.
Kvällstid finns det inte så mkt att göra åt.. jag är sur och grinig och hoppas att jag får vara det också :)

Nu ska vi hem till tobbes bror thommie och äta middag. MYS!

Gravid v. 38! (37+0) det närmar se

0-4d4c46a6257ed9d993dc7d38f9ad1e5c.png

Gravid v. 38! (37+0) det närmar sej med stormsteg! :)


-

Det är inge kul att klaga.. jag vill inte klaga :(

En dag som alla andra

Eller?
Varenda dag börjar bli sej lik nu för tiden.. Vaknar på morgonen och är på dåligt humör - trött, less, ont överallt.
Ligger tjock, stressad och lelös i soffan hela dagen. Somnar på kvällen och är på dåligt humör - trött, less, ont överallt.

Så jävla opepp nu så det finns inte.. vill bara att little baby ska ploppa ut nu så jag får börja njuta och se vad jag fått för belöning för månaderna som varit i någon annans kropp. Det känns lixom inte ens som om vi ska få en liten bebis.. kanske det skulle vart lättare då? Kanske man skulle klaga mindre då? Ge mej snälla en inblick i vad som komma skall, för just nu är jag blindare än hur-blind-som-helst!

GE MEJ ETT MÄNNISKOHUMÖR!

Hej lilla du


Hej lilla du där inne i min tjocka mage!
Hur har du det och hur mår du?
Jag ville bara berättat att mamma och pappa älskar dej jättemycket
och längtar otroligt mycket tills du bestämmer dej för att titta ut.
Och du.. det är okej att komma nu också :) Om du vill såklart!
Det är ganska varmt och gosigt här ute också
och här finns många trevliga människor att mysa med!

Ses snart, vårat lilla hjärtegos!

Love//MamaJag känner hur huden spricker!! :(

3bc72c54e828270be3170ee90457a880.png

Jag känner hur huden spricker!! :( svider och är jättestressande :(
Lär absolut få fler dessutom... Yeeei!


Jag var tvungen att stilla mitt be

3ae0f87093e9878cff8457320a9104a3.png

Jag var tvungen att stilla mitt begär


uppdaterad bf-lista

28/11 Johanna 
1/12 Anna & Elis
2/12 Carro & Noel
3/12 Therese
8/12 Don Tobey - Papi to be
9/12 Lotta
10/12 Sandra & Molly
11/12 Yvonne
12/12 Jessica
13/12 Mami & Fredric - Blivande mormor och morbror
14/12 Jag - Mama to be
15/12 Mary 
16/12 Feni - Blivande gudmor
17/12 Cicci
18/12 Emma
19/12 Swarpe
20/12 Zara

Någon som har något annat förslag? :)

(uppdaterar allt eftersom)

It's a rainy day

Tam uppdatering av bloggen nu, meeeeeeen jag skyller på magen. Har inte mkt energi över nu dom här dagarna och veckorna innan förlossnigen. Allt handlar om att förbereda sej och vila.

Var iaf på föräldraträffen igår på mvc och det gick väl bra. Var bara vi och ett par till där och det mesta som sas visste vi redan.. men det känns skönt att få saker och ting bekräftat. Det finns ju en hel del information kring en graviditet och förlossning.. men långt ifrån allt stämmer.
Fick se en förlossningsfilm också som jag tyckte var väldigt givande.. om inte ännu mer givande för tobbe.

Hoppas på lite fler par där nästa måndag bara :P

Mina tankar kring svinvaccinationen flyger fortfarande omkring som svarta moln ovanflör mitt huvud och jag vet inte ritkigt hur jag ska göra. Tiden tickar på och jag blir bara mer och mer stressad inför det hela. Jag vill ta sprutan för att kunna ge vårat barn ett bättre skydd när han/hon väl är ute.. och det är pga honom/henne som jag isf tar sprutan. Hade jag inte väntat barn hade jag garanterat inte vaccinerat mej.

Oron över vaccinationen ligger väl mest i själva vaccinationstillfället eftersin att jag är så sjukt spruträdd.. sen finns det en rädsla över biverkningar också med tanke på allt man hör hit och dit. Man vet inte vad man ska tro om allt egentligen. Missfall pga vaccination? Jo misstankar kring det har man hört talas om men mkt talar också för att fostret inte berörs av vaccinet i magen. Chansen att däremot föda för tidigt vet man tydligen inget om, och detta skulle inte vara en hälsorisk för mej och mitt barn då vi på lördag går in i vecka 38(!!!!!!).

BläääÄÄ!!! Ja vad fan ska man göra?
Just nu lutar det åt att ta sej rejält i kragen och tobbe i handen, besöka någon trevlig vårdcentral som vill ta emot en spruträdd tjockis, bli stucken, svimma, ha lite ont och sen kunna skydda mitt barn lite bättre från att bli svinsjukt.

Hellre det än att se sitt sköra, nyfödda hjärtegos bli sjukt.. kanske jättesjukt?


Just det! Jag hade 10,2 i blodsockervärde idag på mvc vilket betyder sockerbelastning den 25/11. Yeeeeeei!!!! :(
Personligen tror jag att det bara var tillfälligt högt av någon anledning med tanke på hur mitt blodsocker varit innan och även efter besöket på mvc. Men det säkra före det osäkra.

Nu ska jag nog måla lite kanske :)

Guess what?!

Idag ska vi på föräldraträff för första gången!! Jag som vart så less i tron om att det varit något vi skulle missa.

Det känns bra.. jättebra känns det :)

seriöst

fan jag är så satans trött..

Desert efter middagen på playa pri

74524350d5f1c438aa2196e698b8531d.png

Desert efter middagen på playa primo. Snart bio :)


2,5 år med dej, älskling :)

Idag firar jag och Tobbe 2,5 år tillsammans. Helt sjukt hur fort tiden går när man har roligt :) Och vad mycket vi hunnit uppleva och utvecklats tillsammans!

Dagen i ära så snöar det såklart. Lovely!

Romantikern Lina har fixat och donat en massa och för tobbe blir det en överaskning :D
Detta blir lite som den sista kvällen vi kan hitta på någonting ensamma utanför hemmet innan knoddas kommer. Känns som att man vill ta vara på den ordentligt.


Never gonna give you up, never gonna let you down,
never gonna turn around and desert you.
Never gonna make you cry, never gonna say goodbye,
never gonna tell a lie and hurt you

Love you T! (`v´)

Gravid vecka 37 (36+0)

Baby boo
Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.
Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset

Vikt 3 kg    -    Längd ca 47-48 cm

Mami
Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.
Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.

Papi
Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.
Du väntar säkert lika otåligt som din partner på att få träffa den nya familjemedlemmen. Se till att din partner vilar ofta och mycket. När det är dags att föda kan hon bli tvungen att hålla sig vaken i 24 timmar.


det börjar närma sej :D

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 13 nov 2009.
Din graviditet startade Sön 8 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 22 mar 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 251 av 280. (89,6%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 5 fulla dagar (v35+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 12 dec 2009
Du har 29 dagar kvar till beräknad förlossning.

BTW!!


En månad kvar till BF idag ;D


Panini Con Pollo från playa primo

0-115abc548a8220f1e3a9831cccf7d36b.png

Panini Con Pollo från playa primo och vinterns första must. Jag och anna lever i lyx, mina vänner. Go ahead and envy us!


Bf-lista!28/11
Johanna 
1/12 Anna & Elis
2/12 Carro & Noel
3/12 Therese
8/12 Don Tobey - Papi to be
9/12 Lotta
10/12 Sandra & Molly
11/12 Yvonne
12/12 Jessica
13/12 Mami & Fredric - Blivande mormor och morbror
14/12 Jag - Mama to be
16/12 Feni - Blivande gudmor
18/12 Emma
20/12 ZaraMin magkänsla sa först 28/11.. men nu tror jag den 14/12 :) (Bättre att gissa sent än tidigt :D)
Någon som har någon annan gissning? :) Det går bra att gissa på samma datum också!

Ps. Jag uppdaterar denna lista så fort något nytt tillkommit :)


Fika med mamma

0-6975299364a9eaf7e231eb0f620d06fc.png

Fika med mamma


Tävling!

Klar rockefella me ram

Jag tävlar om priser från Rockefella hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!

Gissa datum!Underburen eller överburen? Före eller efter Bf? Eller kanske punktlig?

Beräknad förlossning (BF) är utefter ultraljudet utsatt den 12/12. Men när tror ni att vårt hjärtegos kommer att titta ut? :)
Skriv en kommentar och berätta, så lägger jag upp en lista här på bloggen!

Jag hoppas att min magkänsla stämmer :)


Finaly!!!!

Efter 2 timmars bråk med datorn och internet så har jag äntligen fått till det. FINALY!!
Bara sisådär en månad sent.
Konstigt nog så har varken jag lr mannen haft någon abstinens ich faktiskt klarat oss väldigt bra utan det som håller samhället upp nuförtiden.

(det snöar nu i skrivande stund! :D:D:D)

Sitter i köket nu på tobbes dator och väntar på mamma med halva ansiktet färdigsminkat. Även fast idag blir en chilldag så kan man faktiskt behöva få känna sej fin ibland. Speciellt nu när ingen del av kroppen är som den ska.
Fick en kommentar nu i dagarna, tror den var från Sandra, där hon berättade hur bristningarna fort glömdes bort när ens hjärtegos väl kommit ut, men att det är sjukt jobbigt veckorna innan.. samt att brstningarna bleknar ganska mkt efter ett år. Well, I hope you're right!

Finns ju en del krämer som sägs ska bleka och förminska bristningar och jag tänker inte vara sen med att försöka.
Jag som mått så bra över min kropp förut, mår en hel del sämre nu när hela låren och små delar av magen är sönderslitna typ.
Tror allt hade känts mkt bättre nu om jag haft en starkare verklighetskänsla över graviditeten.
Jag menar... jag har väl ingen bebis i magen? Jag är väl bara lite uppblåst och fet?

(men faaaan vad det snöar!! :D)

Jag tror iaf att min bebis kommer med storken! Ska nog ringa honom nu och boka nedsläpp i slutet av november. Bara för att vara säker på att inte gå över ;O
Hudbrisningarna gör mej dessutom jääääävligt stressad.. vilket inte är bra för någon.

Just det! Vettiga människor påstår att inget kan förhindra uppkomsten av hudbristningar och att det har med hormoner, gener och hudtyp att göra. Jag tror på den teorin, men hoppet om botemedel finns kvar.

Nu ska jag sminka klart mej, plocka undan utomhusdynorna, hämta posten och sen mysa med mamma förhoppningsvis.

Vi hörs!

Snö på min buske. Ps. Jag har en b

61fab39eefb49e9804a5ba4d37f7b672.png

Snö på min buske. Ps. Jag har en bil som är trasig. Ds


Falska hoppgivanden!

Jag gör som Jossan för att sprida det sanna ryktet om gravida kvinnors sista hopp (?)

Kakaosmör värdelöst mot hudbristningar

Jag kan intyga om att cocoastick och cocoabutter från bodyshop inte funkar

Jag har kört på det där jävla smöret som en galning sen det kom för typ 2 månader sen och innan det toksmörjt med cocoabutter från det att jag var i tredje månaden(i juni). Tanten på bodyshop vågade konstigt nog säga till mej "Bodyshop får inte säga att någonting funkar om det inte gör det.. och detta funkar verkligen!" Dessa ord är tagna ordagrant från bodyshopsäljaren och i början av åttonde månaden kunde jag konstatera att detta var absolut skitsnack eftersom jag redan då upptäckt en liten jävel på magen.. som idag (i nioende månaden) har skaffat sej några kompisar. Fuck bodyshop och deras falska hoppgivanden!

Ge mej sänkt pris på Bodyshops kräm för nyligen uppkomna hudbristningar!!!!(????)

Seriöst! Hur får man bort dom?

Gravid vecka 36 (35+1)

I magen
Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala.

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det.

Vikt ca 2,8 kg    -    Längd ca 46 cm

Mamman
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.

Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. 


Ett fleecesett till lilleman från

0-235d2807cbb6574d3b2f56807fac5c76.png

Ett fleecesett till lilleman från Cubus i strlk 56, 169 kr! Lovely!


Min snö är fortfarande kvar :-d oc

50901516b941b958c8092c9a6a6c3f67.png

Min snö är fortfarande kvar :-d och vet ni?! Det kommer mera! :-d


Inga dåliga vinter cravings jag ha

-77a09fe607fe4291f7690e917097f18.png

Inga dåliga vinter cravings jag har nu! Marabou vinter och ballerina pepparkaka. Mwaaah! Ge mej julskinka, must och ännu mera smörgåsgurka!


Seriöst? Nej! Jag har inte sagt up

-d169173a44b62f66f2b98addf4e7174.png

Seriöst? Nej! Jag har inte sagt upp mej! Jag är bara sjukskriven och hemma innan parveln kommer :) Tillbaka på Carlings i Birsta inom ett år!


Snö på bilen. Lär vara som bortblå

0-4317a7c9494e6f2a845b3654684db092.png

Snö på bilen 04.24
Lär vara som bortblåst när jag vaknar nästa ggn :( ... Min högt efterlängtade och älskade snö!


Sen lunch med therese!

0-34c02a7c1a67abde59c7f8f151ad41df.png

Sen lunch med therese!


Idag hämtade vi också ut den efter

0413791415bd148bdb3b4d2f9b99efdb.png

Idag hämtade vi också ut den efterlängtade vagnen Emmaljunga citycross, voksi påsen och babyskyddet brio primo. Nu är nästan allt klart för bebis. Ska vi säga denna månad då? ;) 28/11 tror jag. Vad tror ni? :)


Efter en orolig förmiddag på mvc o

096830b1ab9dece6754763c50e2583ed.png

Efter en orolig förmiddag på mvc och förlossningen är jag och magen äntligen hemma! Parveln har, två ggr i rad med dryga två veckors mellanrum, haft snabba hjärtslag.. Uppåt 190 vid ett tillfälle. Detta tyckte inte BM om, så hon skickade upp oss till förlossningen för ctg-kurva. Efter ca timmen under kurvan, utan toppar över 160, blev vi hemskickade med förklaringen att han nog bara vart upp i varv för tillfället. Men sjukt hur orolig man kan bli. Hualigen! Inte skrämma mamma och pappa sådär.
På vägen hem hittade jag ivf dessa. Svarta brallor från pippi på babyproffsen och lite hygientjofs på ica. Vila nu. Puss


Magen både växer och sjunker :)

0-5f9e456a697b7ac567a82ef1c1b21fc0.png

Magen både växer och sjunker :) idag 34+1