Gravid v 35(34+0)

I magen
Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.
Vikt 2,4 - 2,6 kg   Längd ca 45 cm

Mamman
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen
Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappan
Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Besökte morfar i minneslunden och

0-1695df6f7bf5c5d341e90938f99430c3.png

Besökte morfar i minneslunden och tände ett ljus. Snacka om att det var Halloweenmys på kyrkogården. Men jag är glad att jag inte har många att tända för idag.


Gravid vecka 35 (34+0) 6 veckor k

67a04586ee9c849306e5423249c5020a.png

Gravid vecka 35 (34+0)
6 veckor kvar till BF :)


Gravid vecka 34 (33+6)

I magen
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamman
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappan
Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

 

Beklagan!

Jag är så less på att inte ha internet nu! Det är bara en massa tjaffs och det senaste vi hörde var att dom skulle koppla in det den 8:e... DECEMBER!! In my tired ass! Har märkt nu att det inte bara är själva vanan med internet som ställer till det, utan det handlar nu också om maktlösheten.. Nu för tiden så MÅSTE man ha internet för att kunna utföra det mesta. Suck säger jag. Mest suck är det när Tobbe är på jobbet och jag verkligen måste vara soffliggandes.


Tur man har svärfar bara 3 minuter bort så man kan nalla lite.. synd bara att det krävs så mkt energi för att gå den lilla prommenaden hit :P

Dagens köp. Tveksamt fungerande co

2a576d97ba534391eef06346d78f23a3.png

Dagens köp. Tveksamt fungerande cocoa stick och ljuvliga bodybutter mango från bodyshop. Hittade också måttband, sprättare och resårband till min syhörna, dessa för 19kr/st på Ö&B


Våra bästa år när det är som bäst

-1056e005d9015ce2b6bcbf2e2227ada.png

Våra bästa år när det är som bäst (läs värst) "sami pratar med sej själv"


Papa Timell på tv sen en timme til

0-777fd57c01132409d794fe1a2fda26f6.png

Papa Timell på tv sen en timme tillbaka. Vad slår det en tisdagkväll? :)


Mammas nya vän. Jag vill också ha

0-1ddba1c6d16579ce1ea379f135e66391.png

Mammas nya vän. Jag vill också ha en hårboll!


Idag går vi in i vecka 34 :) allts

45d937a22ed1c869dbc1804f42b3b9e1.png

Idag går vi in i vecka 34 :) alltså 33+0 vilket betyder 7 veckor kvar till BF :) Det mesta är fixat när det gäller bebisinredning och det vi väntar på nu är väl att vagnen ska anlända till BH och självklart ankomsten av våran lilla parvel :) som ni ser så är det mest blått och grönt, så det blir en del att måla om ifall att ultraljudet visade fel. Men det gör jag så gärna ändå :)
Tobbes antagligen sista utgång ikväll, så jag blir ensam i radhuset igen.. Kusligt :(


Lina gör ett försök att vara nytti

0-44575655c056be315dcd927e65b1dacb.png

Lina gör ett försök att vara nyttigare. Popcorn, mörk choklad och te. Det smakar bra kan jag säga! En helg utan godis är en skön befrielse! :-d


Jag skulle ju inte handla!

4d1c17abbab3e5b71efcd667fc07297a.png

Jag skulle ju inte handla!


Besök hos mvc i vecka 33 (32+5) Be

0-1911cbcd4a7063faec5985d369a8cb5e.png

Besök hos mvc i vecka 33 (32+5)
Bebis hjärtslag 144
Mammas blodtryck 133/65
SFmått 33 cm
Lilleman höll på att skrämma livet ur sin nojiga mor då hans hjärtslag först låg på 175-180, vilket tydligen berodde på att han hade morgongympa. Sen gick det ner på normala 144 och då kunde mamma andas ut igen. Nä man kan inte oroa sej för mkt :) men allt såg annars jättebra ut, och det tackar vi högre makter för.


Dagens middag: fullkornspasta m. b

0-14049570bf9532f9bccbce8b5b987a5b.png

Dagens middag: fullkornspasta m. baconsås ala Lina. Middagen åtnjuts ensam framför tvn eftersom Tobbe jobbar och sen ska flytta grejer. Tråkigt... och saknigt :(


Efter lindas gaddning, mysig lunch

0fd074c04c20edf834b2eb19104f00f6.png

Efter lindas gaddning, mysig lunch och en tripp bland butikerna i stan så ligger jag hemma i soffan helt utslagen. Stört hur fort trött man blir när man är tjock :) iaf så fick jag med mej hem en sjukt fin tröja till parveln och ett par väntar till the future mom. Nu ska jag dricka en stor kopp te, äta två äpplen och sen slockna i soffan framför tvn. Skööönt!


Mysig mage i v 33 (32+3)

6c828af552fdc790976f1b5f497b8a20.png

Mysig mage i v 33 (32+3) Fan vad jag vill ha internet nu!


Gravid vecka 33 (32+1)

I magen
Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt ca 2,2 kg, längd ca 43 cm.

Mamma
Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Läs avsnittet till vänster om förlossningen och förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags för förlossningsföreläsning på sjukhuset där du ska föda?

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Pappa
Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.


Depri-jävla-merande! Soligt ute me

72ff70abc3ad4a0aced4cf0c14bfabaa.png

Depri-jävla-merande! Soligt ute men jag har varken energi lr anledning att gå ut. Inne är det tråkigt. Min energi tog slut efter att ha målat klart skötbordet. Så nu ligger jag här i soffan utan energi, utan internet, utan D-box.. Utan något att göra. TOBBE KOM HEEEM!


Gravid vecka 33 (32+0)

3411c4c43f2eb21fddbd82280e09363f.png

Gravid vecka 33 (32+0)
En vecka i huset idag. Tobbe jobbar så jag ska väl försöka vila så mkt jag kan och kanske måla klart skötbordet. En vända svart till, sen är det klart :-d Karln ska ut ikväll, så jag blir ensam och nojig i huset ikväll. Jätte jobbigt med tanke på att varenda ljud i mina öron betyder att en bandit försöker ta sej in och döda mej. Nåja, jag överlever väl kanske ändå. Vi får se. Frukost nu!


Jag vill också ha snö :(

74afc0af7ae05d15acdd879b2aa5103d.png

Jag vill också ha snö :(


Övergången från induktionshäll til

6a4fc47f12198af9ff7dc4d7590f6013.png

Övergången från induktionshäll till vanlig spis är en tålamodsprövande tid att ta sej igenom. Satan vad lång tid det tar att laga mat :-o min rygg dödar mej idag så det blir lyxiga spaghetti och kf-sås till middag. Efterätt blir alvedon och te. God kväll


Ja nu är sängen bäddad iaf! Nu fat

0-6ba4cbc908022ba40a0ab280feb445b9.png

Ja nu är sängen bäddad iaf! Nu fattas bara en nattlampa, ett bättre hörn och lite piff, så kan "Frank" få komma sen :) ja just det! Måste måla skötbordet och ställa det i ordning också. Hur ska jag hinna med allt? :-o på tisdag är det (bara) två månader kvar till Bf :)


Upside down!

Mkt av den lilla energi jag har går nu åt att försöka fixa och dona hemma. Särig som jag är så slutar jag inte förns jag stupar vilket ofta resulterar i dåligt humör och otrevligheter. Men jag kan lixom inte slappna av förns allt är uppackat och snyggt. Att leva bland kartonger och stök är för mej riktigt jobbigt.

Sitter hemma hos svärfar nu och lånar datorn efter middagen. Vi har inte internet hemma i radhuset förns tidigast torsdag och jag var tvungen att fixa lite emd hemförsäkring, el och vatten.. samt kika till bloggen en snabbis :P

Känns riktigt konstigt att nu kunna gå hem till svärfar på knappt 5 min när det annars tagit ca 15 min med bil.. Sick :P Farligt nära!

Imorgon jobbar tobbe så då blir jag ensam hemma. Blir en tuff uppgift för mej att klara av när jag ska försöka vila hela dagen imorgon ist för att grejja hemma. Misstänker att det inte kommer att gå så bra..

Nåja.. Nu ska jag lämna datorn och slänga mej i soffan med Linda och vara mätt till London Ink. Sen, tids nog, blir det fika.. kaffe och chokladmuffinsen som jag och tobbe köpte för dyra pengar. Hela 7 st! :P


Pssst! Det är skönt att vara sjukskriven så man kan vara hemma och vila upp sej och läka ryggen lite.. men fan så rastlös man kan bli då och då.. och det är inte utan  att man saknar Sanna och Therese när man ska slänga i sej nått att äta mitt på dagen. Tror jag tar med mej mat och äter med dom på Glitters lager någon dag :D May I? :D

Gravid v 32 (31+1)

 

I magen
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt ca 2 kg - Längd va 42 cm

Mamman

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.
Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappan
Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva.
Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

 


Home, sweet home! Första bilden fr

0-52735a76053f0d68ebc06dac402c5829.png

Home, sweet home! Första bilden från radhuset :) Allt är riktigt rörigt nu och vi har fortfarande saker kvar i Granlo, men det tar sej! :)måste dock på ikea en sväng sedan. Men först invänta Tobbe och sen mat! I'm starving!


Har jag någonsin klagat på min bil

0-3a2248758427ce935a8e3621ed4a44d9.png

Har jag någonsin klagat på min bil? Nä inte förns nu? Står helt död på max nu med en ostängbar ruta. Behöver jag säga nå mer? Nä. Hej


Jag älskar er :)

3b92ceeccbac429a98399e1efb9e550d.png

Jag älskar er :)


Nycklarna till huset

Idag? Idag? Idag? Idag? Idag?
Jo han sa faktiskt att det antagligen skulle ske idag:D

Vill inte hoppas på för mkt.. men hur lätt är det att låta bli då?

Idag ska jag och min mys-disco-mage åka till careta och fixa vinrutetorkaren som blev 3 ggr så dyr som säljaren sa.. Att köpa bil privat är något jag helst inte gör igen. Det är tamefan bara krångligheter med biljäveln som vi köpte. BLÄÄÄÄÄ

Men mys-disco-magen med mys-disco-bebis i är underbart sällskap! a moodlifter! :)

Halsdukmys i soffan hos svärfar i

71dda6c38bba9d5e2287f4c21b0eacba.png

Halsdukmys i soffan hos svärfar i väntan på mat. Sjukskriven månaden ut, hoppas bara att försäkringskassan tänker ge mej pengar för't!
Klippte luggen tidigare idag :-o Cilia skulle nog sucka lite om hon granskade resultatet :p ikea och Birsta idag med baby. Har fått mkt gjort och vi har dessutom tagit på bilen sina vinterskor. Nice!


ååh!!!

Farmville på facebook funkar inte :(
Mina jordgubbar dööööööör ju!! :@

misslyckat!

och resultatet blev..................... Inget(jävla)alls! iiih jag som ville bli rödtott :(
Lär ju faktiskt behöva en avfärgning först känner jag..

Detta var ju inte så himla roligt va..


btw.. jag är liiiiite beroende av Farmville på facebook. Gör det mej till en nörd? Jo jag tror fan det. SUCK
.. Tobbe är en nörd.

ihihihihih *kissar lite*


Efter en tripp till ljusta och radhuset så har vi nu fått beskedet att vi antagligen (ska inte hoppas på för mkt) får nycklarna till radhuset redan på torsdag DENNA vecka :D LOVELY!!! :D Så jävla skönt med tanke på att det ska slipas lite, målas lite... målas lite mer.. och målas lite på den listen också. Hela trappen ska ju faktiskt slipas och målas, vilket man kanske inte vill göra när man flyttat in så hela soffan blir en slipdammsbehållare. Nej tack... Ja tack till nycklarna!

Jaa.. det var en bra sak :) En annan bra sak är att jag just nu sitter med en klutt(stor jävel) hårfärg i håret. Sugen var jag på att bli rödhårig så jag drog in på HM idag med Anna och köpte mej två pkt. Blev ingen avfärgning innan så det kommer bli aningens mörkare än vad jag egentligen ville.. men vad gör det när man bor i ett rött radhus med världens bästa karl och väntar en mysbäbis? :) Ne just det! Jag tänker inte klaga på nått längre :) ... (fast ryggen min är faktiskt inge snäll... :( )

En till bra sak (men jädrans läskig) är att jag nu fått besked om vaccinationen för svininfluensa som jag blivit erbjuden. iiiih jag måste och vill ju.. men satan vad jag inte tycker om sånt därnt.. nålar alltså.. sprutor, blod, sticka in, göra ont, grina lite.. man fick komma och göra illa sej när man ville så det var ju skönt.. lr inte :S känns som att jag kommer dra ut på det så jävulskt. Men dumt vore det ju om jag gjorde det. Blää.. jag ni kanske märker att jag är lite hispig när det handlar om sånt därnt. Med allt rätt!

Nu ska jag skölja ur färgen. MUUUUMS!

Svårare än jag trodde


Fyfan vad FRESKS XL BYGG har mycke tapeter :O trodde att gå in där och kika lite var en lätt sak. Men det kräver tydligen både förberedelse och energi, så jag får nog återkomma någon annan dag :P


tapetval

Varenda ggn jag kommer till en punkt då jag ska välja och kanske köpa en tapet så blir det såhär! Jag bestämmer mej för vad jag vill ha i förväg och hittar därefter såklart inte alls den tapet jag tänkt mej. Så var det när vi skulle köpa tapet till vardagsrummet här i granlo också.., jaa några av er har ju sett hur bra det blev :S tog en tapet bara för att få det överstökat och tapeten vi har nu tycker jag inte alls om. Mönstret är okej.. men färgerna vill man kräkas av tristess på.

Finns det kanske nått ställe/hemsida där man kan designa sin egna tapet för ganska normala pengar?! Fototapet orkar jag inte med.. men gärna så man får välja eget motiv med egna färger.


Iiiiih snart flyttar vi :D

gravid vecka 31 (30+0)

  

I magen
Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller
urinsystem.
Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.
Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats.
vikt.JPG         langd.JPG         
     1.7-1.8 kg          39-40 cm

Mamman
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar. 
Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare.

Pappan

Många kvinnor känner av värk i ryggen eftersom barnets tyngd skapar en stor belastning på den. Du kanske kan lindra besvären genom att ge massage.

Svårt att arbeta?
Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan om havandeskapspenning. Har du ont i ryggen eller andra besvär kan du vända dig till en sjukgymnast eller ordna läkarbesök för recept eller sjukskrivning. Du kan också använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.


Det har börjat!

Ryggen har sedan snart en månad krånglat.. sista veckan har det vart riktigt jobbigt och jag har vart sjukskriven nu sedan i onsdags.. kommer vara det fram till onsdagen som kommer då jag ska träffa en läkare som ska bedömma om jag ska bli fortsatt sjukskriven fram till november.
Det handlar om ca 20 dagar så det hoppas vi på. I nuläget så är det mesta jobbigt och smärtsamt och att ändå behöva jobba nu lördag och söndag känns inge vidare bra.
Visst är det roligt att jobba, men absolut inte med min rygg. Får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt. Bra pengar är det ju trots allt.. Gustav har sagt att jag kan få stå i kassan mkt.. det kan ju faktiskt underlätta :)

Idag går vi in i vecka 31! 10 veckor kvar till bf+0! Igen.. det är helt sjukt hur fort tiden går. Heeeeelt sjukt! :P

En såndär veckoruppdatering från barntotal.se lägger jag upp ikväll tillsammans med bilder på den inte längre lilla magen :P

Nu ska jag göra mej klar och åka till jobbet.

Kan behöva både ett och fyra lycka till!

Oro..

För varje dag som går så blir jag bara mer och mer orolig. I förrgår för jag hade många sammandragningar.. igår för att en av dom gjorde ont.. och idag över en lite mer privata grejer.

Självklart så kommer jag vara orolig heeeela vägen fram til förlossningen över olika grejer och jag kommer med säkerhet att ringa mvc/förlossningen både 1 och 15 ggr. Men det känns lite som att det hör till.

Min graviditet är någon som är totalt nytt och främmande för mej så det är väl klart att jag blir orolig över saker som sker utan att jag vet varför. Det hade lixom vart konstigare om jag inte vart orolig...

Får försöka att vila och tänka att det bara är min ovetenskap som skapar min oro.. sen kanske det är dags att ringa till förlossningen om jag skulle börja ha ont lr om gosen i magen skulle sluta knuffas så härligt mkt som han gjort senaste veckan.

Meeen det är väl klart att mán hittar saker att oroa sej över :)


Nu ska jag vila en stund.. lär ju somna :)
Bio ikväll!

Tävla hos anna!


Jag är med och tävlar om ett namnsmycke
från
PUSS hos annasara.net!
Tävla 
här du med!